Ιερώνυμος: Καλούμαστε να ανοίξουμε τις καρδιές των ανθρώπων και να δούμε το πρόβλημά τους”

Καλούμαστε να ανοίξουμε τις καρδιές των ανθρώπων και να δούμε το πρόβλημά τους, τόνισε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από το Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής, στο Ρουφ, όπου τελέστηκε ο αγιασμός για την έναρξη των νέων επιμορφωτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Εστίασε, στην ανάγκη να ψάξουμε, να βρούμε τη ρίζα του προβλήματος και να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι συμπαράστασης στον συνάνθρωπό μας.

Αναφέρθηκε δε και στο έργο που επιτελούν ιερείς, αλλά και λαϊκοί με τη στήριξη που παρέχουν σε ασθενείς. Σε ό,τι αφορά τα επιμορφωτικά σεμινάρια, επισήμανε ότι “οι συναντήσεις είναι για πολλούς ανθρώπους σωτήριες. Δεν έχουν, όμως, όλοι τα ίδια προβλήματα ούτε με τον ίδιο τρόπο θα τα αντιμετωπίσουν, διότι ο καθένας έχει τα χαρίσματά του. Το θέμα είναι να τα αξιοποιήσει ανάλογα με τα χαρίσματά του για να βοηθήσει τον άνθρωπο, να μπορεί να αντιμετωπίσει τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα.

Την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τακτικό μέλος του Δ.Σ. του ΙΠΕ.

Το παρών έδωσαν οι μητροπολίτες Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, αναπληρωτής πρόεδρος του Ιδρύματος, Θερμοπυλών Ιωάννης και ο επίσκοπος Θαυμακού Ιάκωβος, αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος, κληρικοί και λαϊκοί.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του ΙΠΕ, αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, παρουσίασε τους στόχους και τα προγράμματα του Ιδρύματος που αφορούν στην επιμόρφωση του Κλήρου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.