Θετικοί οι θεολόγοι απέναντι στο νέο μάθημα των Θρησκευτικών

Θετικά αντιμετωπίζει το 76% των εκπαιδευτικών το διδακτικό και επιμορφωτικό υλικό του μαθήματος, σύμφωνα με έρευνα αποτίμησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Με βάση τα δεδομένα των απαντήσεων προκύπτει ότι το νέο διδακτικό και επιμορφωτικό υλικό αντιμετωπίζεται θετικά από το 76% των Θεολόγων, ενώ το ποσοστό αρνητικής αντιμετώπισης φθάνει το 15%. Το 9% των εκπαιδευτικών δεν απάντησε ούτε θετικά ούτε αρνητικά.

Στα επιμορφωτικά προγράμματα συμμετείχαν 2.809 εκπαιδευτικοί – θεολόγοι, δηλαδή σχεδόν το σύνολο των Θεολόγων που εργάζονται στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα ερωτηματολόγια απαντήθηκαν από 2091.

Όπως σημείωσε το υπουργείο Παιδείας, σχετικά, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το γεγονός ότι «το κύριο αίτημα σχεδόν όλων των Θεολόγων είναι η παροχή περισσότερων επιμορφωτικών σεμιναρίων. Ώστε να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες ανάπτυξης εκπαιδευτικών θεμάτων και τις νέες διδακτικές δυνατότητες που παρέχουν τα νέα Προγράμματα Σπουδών στους Θεολόγους».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.