Η Χορωδία Χίου σε τρεις συναυλίες στην μουσική πρωτεύουσα της Ευρώπης

Η Χορωδία Χίου, το μοναδικό τετραφωνικό σχήμα του Νησιού μας, τελευταία έτυχε δύο ξεχωριστών διακρίσεων. Εκείνης της πρόσκλησης της στο 11ο διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών τον περασμένο Μάιο, όπως και εκείνης της πρόσκλησής της, στο διεθνές φεστιβάλ χορωδιών Vocale Begegnungen που θα διεξαχθεί στο Γκρατς της  Αυστρίας στις 19/10/2019.

Η Χορωδία Χίου, είναι η μοναδική χορωδία που έχει προσκληθεί από την Ελλάδα, και θα αντιπροσωπεύσει την πατρίδα μας στο διεθνές αυτό φεστιβάλ, με τραγούδια από τον Χιακό και γενικότερα  ελληνικό μουσικό πολιτισμό  (Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Μουντάκης κα.), ενώ παράλληλα δίνει την ευκαιρία σε νέα παιδιά από το νησί μας, με σπουδές στη μουσική , να πετάξουν έξω από τα σύνορα της Ελλάδας. Στη συνέχεια η Χορωδία Χίου με πρόσκληση της Αυστριακής Χορωδίας Musica con Grazia θα συμμετάσχει στις 20/10/2019 σε άλλη μια Συναυλία την οποία διοργανώνει ο Ελληνοαυστριακός Σύλλογος, και πάλι στο Γκρατς της Αυστρίας.

Τέλος, η Χορωδία Χίου θα παρουσιάσει στις 21/10/2019 στη Βιέννη  μέρος από  το έργο του Μίκη Θεοδωράκη στον Μητροπολιτικό Ναό Griechisch-orientalische Metropolis von Austria υπό τη διεύθυνση της αρχιμουσικού Αγγέλας Τσιμπιρλού.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για τη Χορωδία Χίου η πρόσκλησή της σε τρείς συναυλίες  στην μουσική πρωτεύουσα της Ευρώπης και κατ’ επέκταση για τη Χίο αλλά και ολόκληρη την  Ελλάδα. Η επιλογή των τραγουδιών και της εμφάνισής της , είναι σχεδιασμένα για να προβάλουν τη Χίο και τον πολιτισμό της.

Μια τέτοια προβολή της Χίου και της κουλτούρας μας, είναι προφανές, ότι θα έπρεπε να υποστηρίζεται ολοκληρωτικά από όλους τους φορείς.

Τη συναυλία της Βιέννης, οι συμπολίτες μας θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν το Σάββατο 12/10/2019 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου στις 8μμ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.