Η Χίος πάλι πρωτοπόρα στην Ιστιοπλοΐκή Μεταφορά στο Αιγαίο – 3 διαλέξεις σε Χίο και Οινούσσες

Τέλος Μαΐου ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο υποδέχτηκαν και οργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία την παρουσίαση της Ιστιοπλοϊκής Μεταφοράς στο Αιγαίο (AEGEAN CARGO SAILING).

«Σήμερα και πάλι ο Δήμος προσφέρει σημαντική βοήθεια στο δεύτερο πέρασμα μας από τη Χίο που έχει σαν στόχο να εμπεδώσουμε τις επαφές με παραγωγούς της Χίου για να αναπτύξουμε την μεταφορά με τα Πανιά και τον Άνεμο και να παρουσιάσουμε τη δράση μας και την ιστορία της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα και παγκόσμια στα παιδιά των σχολείων (και στο κοινό γενικότερα).

Με τη βοήθεια του Δήμου Χίου έχουμε εξασφαλίσει ότι θα γίνουν τουλάχιστον τρεις παρουσιάσεις από 29 Οκτωβρίου» αναφέρει ο Λουκάς Γκουρτσογιάννης,
Καπετάνιος SAILMED. ORG.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στα Καρδάμυλα σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο και το οικοτροφείο του Ιδρύματος Μαρίας Τσάκου.

Η παρουσίαση στο Τ. Ε. Ε. Ν. Χίου ορίστηκε για σήμερα 29 Οκτώβρη στις 15.00 σε αίθουσα της σχολής.

Η παρουσίαση θα αναφερθεί και στο πρόγραμμα υποτροφιών ιστιοναυτικής εκπαίδευσης «ΕΙΔΟΘΕΑ» της συνεργαζόμενης κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης «ΠΡΩΤΕΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ», με έδρα την Χώρα Άνδρου, που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Λυκείου 15 έως 18 ετών.

Το πρόγραμμα «ΕΙΔΟΘΕΑ» είναι μια εξομοίωση της πορείας της ζωής ενός ναυτικού από την αναζήτηση εργασίας μέχρι τον επαναπατρισμό του, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους και νέες, να ταξιδέψουν, και να εργαστούν σε ένα εκπαιδευτικό ιστιοφόρο.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού οι εκπαιδευόμενοι-υπότροφοι παίρνουν μέρος σε βάρδιες και εργασίες στο πλοίο σαν ενεργό πλήρωμα, έρχονται σε επαφή με παραδοσιακή ναυτική τέχνη και αναπτύσσουν διαπροσωπικές σχέσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.