Η Χίος δεν ξεχνά. Η Χίος δεν προσκυνά και ας το χωνέψει ο Υπουργός των ΜΑΤ

Ανερυθρίαστα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΝΔ και υπουργός μετανάστευσης επισκέφθηκε το νησί μας, για να διχάσει και να προκαλέσει για μια ακόμη φορά.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που έφερε τα ΜΑΤ και αιματοκύλισε  τη Χίο  χτυπώντας, καταστρέφοντας , αποκαλώντας μας  τουρκόσπορους, για να ευοδωθεί το σχέδιο της κυβέρνησης και το δικό του, μια ακόμα δηλαδή φυλακή της ΕΕ, ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ανθρώπινων ψυχών στο Αίπος (7.000 χιλιάδων και βάλε για να μην ξεχνιόμαστε), για να κλείσει, όπως κουτοπόνηρα ισχυρίζεται η ΒΙΑΛ.

Εδώ βέβαια δε στάθηκε ικανός να την αποσυμφορήσει για να μη δυσαρεστηθούν οι πελάτες τοπάρχες της ΝΔ στην ενδοχώρα,  πιστεύει κανείς πως θα την κλείσει κι από πάνω; Η μήπως μας μπερδεύει με τους πρόθυμους της δημοτικής αρχής  και όχι μόνο που τους συναντά και χαριεντίζεται  συστηματικά μαζί τους;

Ή νομίζει ότι όλοι σκέπτονται  όπως ορισμένοι κάτοικοι του Χαλκειούς που τους κοροιδεύει και τους βάζει στη λογική να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα; Αλήθεια γιατί δε μας λέει τι γίνεται με το δήθεν κτήριο καραντίνας που ενοικίασε; Γιατί δεν μας λέει πού σκορπά τα εκατομμύρια και που «αξιοποιούνται» τα  μυστικά κονδύλια του υπουργείου του; Γιατί ακόμα διευθετούνται οι αποζημιώσεις στο Χαλκειός και ακόμα περιμένουν την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης;

Γιατί την ώρα που πυκνώνουν τα σύννεφα για μια ενδεχόμενη σύγκρουση με την Τουρκία, την ώρα που ο Ερντογάν παίζει παιχνίδια με θύματα τους πρόσφυγες και μετανάστες, γιατί ο ίδιος και η κυβέρνηση του επιμένουν στα δήθεν κλειστά  κέντρα φυλακές στις παραμεθόριες περιοχές των νησιών μας;

Ας μας απαντήσουν ποια δύναμη τους κάνει με νεκρή τη συμφωνία ΕΕ -Τουρκίας -που ήταν και η πρόφαση τους για κέντρα στα νησιά- να επιμένουν στην ίδια ακριβώς πολιτική  η οποία πολιτική συνοψίζεται στο εξής μοναδικό; Κέντρα κέντρα κέντρα; Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στο CNN , δηλώνει ότι με ευθύνη Ερντογάν είναι νεκρή η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και άρα έχει καταπέσει ο γεωγραφικός περιορισμός!

Ποιον δουλεύουν επομένως ή ισχύει το «είναι πολλά τα λεφτά… της ΕΕ» και μπαλώνουν τρύπες στην πλάτη μας;

Δεν αντιλαμβάνονται τους κινδύνους , δεν αντιλαμβάνονται τα επιχειρησιακά προβλήματα που δημιουργούν ή μήπως τελικά είναι τέτοια η οικονομική και πολιτική σύμφυση με τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, που “ ξεπουλούν”  τα νησιά και τη χώρα;

Όσες φορές και να επισκεφθεί τη Χίο ο κ.  ΜηταρΆκης, όσες επαφές με πρόθυμους οσφυοκάμπτες  και να κάνει, όσα λεφτά και να ξοδέψει σε φιλικά προς αυτόν ΜΜΕ , όσα ρουσφέτια και διορισμούς να τάξει ,  η πλειοψηφία των Χιωτών δεν πρόκειται να κάνει πίσω ούτε χιλιοστό από αυτά για τα οποία αγωνίστηκε και τα οποία με απύθμενο μένος ο ίδιος και η κυβέρνηση του αντιμάχονται  και  γι αυτό ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ!  Ας τον χαίρονται λοιπόν αυτοί που από ίδιο συμφέρον τον συναναστρέφονται.

Περιμένουμε μάλιστα να δούμε δυο πράγματα… Κατά αρχάς ποιοι θα είναι αυτοί οι “πατριώτες” που θα “στολίσουν”  το τοπικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας  δίπλα στον “Χιώτη” βουλευτή δίνοντας με αυτό τον τρόπο πλήρη συγκατάθεση για την πολιτική της ΝΔ στη Χίο και συγχωροχάρτι για τά όσα συνέβησαν  και αν στον επόμενο ανασχηματισμό θα επιβραβευτεί από τον Πρωθυπουργό η πολιτική αυτού του ανθρώπου  που αιματοκύλισε το νησί…

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΣΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΙ ΑΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

–Να μην δημιουργηθεί καμία υπερδομή – φυλακή σε κανένα νησί. Να αποσυμφορηθούν άμεσα και να κλείσουν οι υφιστάμενες δομές σε ΒΙΑΛ και Μόρια . Λέμε όχι στη λειτουργία και στην επέκταση Hot Spot – στρατοπέδων συγκέντρωσης με οποιαδήποτε μορφή. Λέμε όχι στη μετατροπή των νησιών σε φυλακές ψυχών.

–Να απεγκλωβιστούν άμεσα όσοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα νησιά και να γίνει διαμοιρασμός τους σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη ! Δεν μπορεί η Eυρωπαϊκή Aλληλεγγύη να είναι απλά ένα κενό γράμμα.

–Να καταργηθεί η οποιαδήποτε  ερμηνεία περί υποχρεωτικού γεωγραφικού περιορισμού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και να μην υπάρξει

πρόβλεψη για κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση.

–Η ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει από την Ε.Ε. και τον Ο.Η.Ε. να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία, σε προξενεία ή ειδικά γραφεία Ευρωπαϊκών χωρών αλλά και στα σύνορα με την Ελλάδα και τη Συρία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους, ώστε να σταματήσει το επικίνδυνο και πολλές φορές θανατηφόρο πέρασμα προς τα νησιά του Αιγαίου.

–Να σταματήσει ο δρόμος του δουλεμπορίου και της φάμπρικας εκμετάλλευσης με τα ολέθρια αποτελέσματα σε ανθρώπινες ζωές αλλά και της καταστροφής των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου!

— Να σταματήσουν οι επεμβάσεις των μεγάλων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή. Να σταματήσουν οι πολεμικές συρράξεις.

Η ΧΙΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ. Η ΧΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΧΩΝΕΨΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤ

 

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και κατοίκων της Χίου

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.