Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΛΑΟΥ;; Γράφει ο Στέλιος Κουμπιάς

Τις τελευταίες ημέρες δεν ήταν και λίγα τα παράπονα που άκουσα από γείτονες και όχι  μόνο σχετικά με την άθλια κατάσταση της παραλίας Αγίας Παρασκευής στο Καστέλο.  Για τον λόγο αυτό αποφάσισα να κάνω αυτοψία και να δω την πραγματική εικόνα της παραλίας και αν αληθεύουν όλα αυτά που ακούστηκαν.

Πραγματικά πριν ακόμα κατέβεις στην παραλία καταλαβαίνεις τι θα αντικρίσεις μιας και οι δύο κάθοδοι προς αυτήν είναι μέσα στα σκουπίδια και τα χόρτα, κατηφορίζοντας προς την παραλία βρίσκεσαι απέναντι από την ίδια εικόνα, και νομίζεις ότι δεν βρίσκεσαι σε παραλία αλλά πιθανόν σε κάποιο χωράφι, αυτή ήταν η πρώτη εντύπωσή μου.

Με τίποτα δεν θυμίζει την παραλία που ήταν, παντού σκουπίδια λόγω της παντελείς έλλειψης κάδων απορριμμάτων, εξαφανισμένα τα αλλακτήρια, δέντρα πεσμένα από την κακοκαιρία του χειμώνα, και το χορτάρι καλά θρεμμένο!

Όπως φαίνεται σε λίγα χρόνια με την παντελή αδιαφορία του Δήμου η παραλία της Αγίας Παρασκευής θα εξαφανισθεί, και ήδη υπάρχουν μερικά σημεία που αρχίζουν να εξαφανίζονται, και γιατί το λέω αυτό;; γιατί τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον καμία μέριμνα για την μεταφορά των βότσαλων προς τα τοιχία του δρόμου για να μην παρασύρονται από τα κύματα κατά την διάρκεια του χειμώνα και καταλήγουν στην θάλασσα, κάτι που γινόταν πριν μερικά χρόνια, έτσι η θάλασσα έχει αναλάβει αυτό το έργο αλλά προς την αντίθετη μεριά, και κάθε χρόνο εισχωρεί όλο και περισσότερο προς την παραλία και «τραβάει» τα βότσαλα προς την μεριά της.

Τα δύο τελευταία χρόνια τοποθετούσαν μπάρα για τα ΑΜΕΑ, αλλά δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον από πλευράς του Δήμου για την μεταφορά τους σε ασφαλή σημείο, αφήνονταν στο έλεος της θάλασσας με αποτέλεσμα να βλέπεις ένα μια σκουριασμένη μπάρα που είναι και επικίνδυνη.

Να σας ενημερώσω ότι αυτή η παραλία ήταν μέσα στις τέσσερις παραλίες της Χίου εδώ και 5 συναπτά έτη που βραβεύονταν με γαλάζια σημαία (2014-2019), για εφέτος ακόμη δεν γνωρίζουμε.

Τελικά μήπως εδώ στον προσφυγικό συνοικισμό της Αγίας Παρασκευής είμαστε παιδιά ενός κατώτερου θεού;;

Υ.Γ: Συνημμένα φωτογραφίες από την παραλία για του λόγου το αληθές.

 

Με εκτίμηση


Στέλιος Κουμπιάς
Κάτοικος Αγίας Παρασκευής, Καστέλο

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.