Η παραίτηση και η δημόσια συγγνώμη από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ξενάκη

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης  σε ανακοίνωσή του αναφέρεται στο ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με το μονοπάτι στον Άγιο Ιωάννη Φακά και στην επί τόπου συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο σημείο την Πέμπτη παρουσία του Αντιδημάρχου κ.Μανδάλα, του Δημοτικού Συμβούλου κ.Φρεζούλη, των επιβλεπόντων μηχανικών της υπηρεσίας, του κ.Χαλάτση, του αναδόχου του έργου και συμπολιτών.

Στην ανακοίνωσή του αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης αναφέρει:

«Έγινε επιτόπου συνάντηση στο τμήμα του υπό συντήρηση μονοπατιού από περιφερειακό μέχρι Άγιο Ιωάννη Φακά. Συμμετείχαν ο χωρικός αντιδήμαρχος κ. Μανδάλας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φρεζούλης, οι επιβλέποντες μηχανικοί της υπηρεσίας του δήμου, ο κ. Χαλάτσης, ο ανάδοχος του έργου και συμπολίτες.
Είναι δεδομένο, πως εκ παραδρομής και μη συνεννόησης του αναδόχου του έργου με τους επιβλέποντες του έργου μηχανικούς μετά την χειρωνακτική χορτοκοπή, ο ανάδοχος προχώρησε σε εργασίες που δεν ήταν τμήμα της μελέτης μονομερώς.
Αποφασίσθηκε η πλήρης αποκατάσταση του μονοπατιού από τον ανάδοχο, πλήρης οριοθέτηση του ιστορικού μονοπατιού και επιπλέον παρεμβάσεις που θα δώσουν ακόμα καλύτερη μορφή και εικόνα από ότι προβλεπόταν με την προοπτική μοριοδότησης του για ένταξη του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα των καλύτερων περιπατητικών ιστορικών διαδρομών Ευρώπης.
Όσον αφορά την καταστροφή δέντρων, ανήκει στην φαντασία αυτών που θεώρησαν σκόπιμο να αναγάγουν το θέμα πολιτικά. Φωτογραφίες καταδεικνύουν την κοπή κλαδιών που εμπόδιζαν την διέλευση και η αυτοψία του Δασαρχείου επιβεβαιώνει τα περί υπερβολής και έμφασης σε αυτονόητα. Εγείρεται τέλος το θέμα της χθεσινής ραδιοφωνικής παρέμβασης μου στο θέμα. Ενημερώθηκα πριν τοποθετηθώ, από την τεχνική υπηρεσία ότι ακολουθείται κατά γράμμα η εφαρμογή της μελέτης.
Αυτό σημαίνει, ότι οι επιβλέποντες μηχανικοί δεν γνώριζαν, ως όφειλαν την μονομερή ενέργεια του αναδόχου με αποτέλεσμα την λανθασμένη ενημέρωση μου. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, ζητώ δημόσια και ταπεινά συγγνώμη από τους συμπολίτες μου και έθεσα την παραίτηση μου στην διάθεση του Δημάρχου».

Η παραίτηση του Αντιδημάρχου, Γιάννη Ξενάκη, δεν έγινε δεκτή από τον Δήμαρχο Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.