Η πίττα και η συνέλευση του «Κοραή» Αττικοβοιωτίας

Με τη συμμετοχή πολλών εκλεκτών της παλαιάς φρουράς της χιακής παροικίας της Αττικής πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η ετήσια καθιερωμένη συγκέντρωση των μελών του «Κοραή» για την κοπή της πίττας και τη γενική συνέλευση του αρχαιότερου εν Αττική χιακού συλλογικού θεσμού.

Έκδηλη ήταν η συγκίνηση στην ιστορική Αδελφότητα καθώς ήταν η πρώτη εκδήλωση μετά την εκδημία του Προέδρου καθ. Αντώνη Χαροκόπου εις μνήμην του οποίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

«Η Αδελφότης δεν αποχαιρετά τον καθ. Αντώνη Χαροκόπο», είπε ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Στ. Δανιήλ, «διότι το έργο του είναι παρόν, ενεστώς και αειθαλές και αποτυπώνεται σε όσα επί 18 χρόνια έπραξε ως Πρόεδρος, σε όσα μας δίδαξε, μας κληροδότησε και μας ενέπνευσε. Χρέος μας στον μεγάλο Δάσκαλο είναι από σήμερα να συνεχίσουμε το έργο της Αδελφότητος και να το επεκτείνουμε σε περισσότερες δράσεις κι έργα, πνευματικά και πολιτιστικά, σε παρεμβάσεις και προτάσεις, που θ’ αναδείξουν τον ηγετικό ρόλο της Χίου, την πνευματική διαδρομή του τόπου μας, αλλά και το καθήκον μας να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές».

Στην Συνέλευση προήδρευσε ο δικηγόρος, τ. Αντιπρόεδρος του «Κοραή» κ. Κων/νος Λεων. Μπουρνιάς. Ο απολογισμός του διοικητικού συμβουλίου, προσαρμοσμένος στις δυσκολίες και τις απαιτήσεις της εποχής, απέδειξε και πάλι τη χρηστή διαχείριση του ταμείου και της περιουσίας της Αδελφότητος. Ο ταμίας κ. Ισίδωρος Πρώϊος με αδρές γραμμές αναφέρθηκε στα οικονομικά στοιχεία της παρελθούσας χρήσεως.

Ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιττας, όπου αντηλλάγησαν ευχές από το Δ.Σ. προς τα μέλη και τους προσκεκλημένους, ενώ «το φλουρί» έτυχε στο κομμάτι της Αντιπροέδρου κας Λίλιαν Σιδεράτου-Δρακωνάκη,

Οι αρχαιρεσίες ανέδειξαν και πάλι τα παλαιά και έμπειρα στελέχη της Αδελφότητας μαζί με νέα σε ηλικία και σε δράση στον «Κοραή», που καλούνται να υπηρετήσουν κι εκείνοι τους καταστατικούς σκοπούς και να θέσουν νέους στόχους στη δράση του ιστορικού συλλόγου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε σώμα τις επόμενες ημέρες. Η Αδελφότης προετοιμάζει παράλληλα φιλολογικό μνημόσυνο για τον καθ. Αντώνη Χαροκόπο.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.