Η Νέα Δημοκρατία δεν απευθύνεται απλά στους πολλούς αλλά στον κάθε Έλληνα πολίτη

O Νότης Μηταράκης Υπ. Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, βρέθηκε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ και την εκπομπή «Πρώτο Πρόγραμμα», όπου σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις.

Ξεκινώντας ο Νότης Μηταράκης δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ένα κόμμα που απευθύνεται σε συγκεκριμένους πολίτες, αλλά αφορά όλη την ελληνική κοινωνία συνολικά. Αφορά όλους εκείνους που θέλουν να δουν τη χώρα τους να είναι πιο δυναμική με μια ισχυρή οικονομία, με ποιοτικότερες θέσεις εργασίας για όλους, με μία οικονομία λιγότερο φοροκεντρική που θα δίνει έμφαση στην παραγωγή και μια συνολικά πιο ασφαλή κοινωνία. Δεν απευθυνόμαστε απλώς στους πολλούς, απευθυνόμαστε σε όλους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε τη μεσαία τάξη δημιουργώντας υπέρμετρα φορολογικά βάρη, και μετά από 3,5 χρόνια διακυβέρνησης, δεν κατάφερε να πετύχει ένα σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης. Το 2015 και το 2016 είχαμε ύφεση παρά την ανάπτυξη που παραδώσαμε το 2014, και από τότε οι ρυθμοί της οικονομίας είναι κάτω από τον στόχο που η ίδια η κυβέρνηση είχε θέσει.

Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, ο Νότης Μηταράκης τόνισε πως πρόκειται για έναν φόρο ο οποίος έχει χτυπήσει τη μεσαία τάξη και έχει οδηγήσει στην κατάρρευση της οικοδομικής δραστηριότητας. Στην πραγματικότητα δημιουργείται μια στάσιμη οικονομία, και συνεχίζουμε όλοι να πληρώνουμε ακόμα υψηλότερους φόρους. Πρόκειται για μια κοντόφθαλμη στρατηγική, η οποία δεν βοηθάει την πλειονότητα των Ελλήνων.

Σχετικά με την διαχείριση των καινούργιων και των παλαιότερων συντάξεων, είναι αλήθεια πως ο Νόμος Κατρούγκαλου δημιούργησε συνταξιούχους πολλαπλών ταχυτήτων, με εκείνους που πρόκειται να λάβουν για πρώτη φορά σύνταξη, να πρέπει να υποστούν μια μείωση της τάξεως του 35%.

Προτεραιότητά μας στο ασφαλιστικό, παραμένει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, για όλους τους μισθωτούς, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα. Με αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστεί η αύξηση του μισθού των Ελλήνων εργαζομένων, οι οποίοι έχουν βιώσει επί σειρά ετών τη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους.

Παράλληλα οι ελληνικές επιχειρήσεις θα επιτύχουν μείωση του μη μισθολογικού κόστους, το οποίο είναι αρκετά υψηλό- ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη- ώστε να μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Το παράδοξο στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι πως οι εργαζόμενοι εισπράττουν λίγα χρήματα, ενώ την ίδια στιγμή οι επιχειρήσεις δαπανούν πολλά, εξαιτίας ακριβώς του πολύ υψηλού μη μισθολογικού κόστους. Έτσι η μείωση της ανεργίας η οποία θα επιτευχθεί μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, θα μπορέσει να ισορροπήσει τα έσοδα του ΕΦΚΑ και τη δημοσιονομική δαπάνη που δημιουργείται.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.