Η κυβέρνηση θα διασφαλίσει κληρικούς, προσλήψεις και πανεπιστήμια διαβεβαιώνει ο Γαβρόγλου

H κυβέρνηση θα διασφαλίσει τα νομοθετικά, τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδοτικά και μισθολογικά δικαιώματα των κληρικών τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνα και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.

O κ. Γαβρόγλου διευκρίνισε, σε συνέντευξή του, ότι η διακριτότητα των ρόλων κράτους – Εκκλησίας και η συνδιαχείριση της αμφισβητούμενης περιουσίας «είναι στοιχεία που λειτουργούν υπέρ της κοινωνίας, όχι υπέρ του ενός ή του άλλου θεσμού» και ανέφερε ότι «όλα θα γίνουν με προσεκτικά βήματα».

Έκανε επίσης ξεκάθαρο, ακόμα, ότι οι 10.000 προσλήψεις στη Δημόσιο, που θα πραγματοποιηθούν αν αλλάξει ο τρόπος μισθοδοσίας των κληρικών, θα καλύψουν κενά στην Υγεία, στην εκπαίδευση και στις υπόλοιπες κοινωνικές δομές και είναι ανεξάρτητες με τους 15.000 διορισμούς στην Παιδεία , που έχουν εξαγγελθεί για το σχολικό έτος 2021 – 2022.

Ο κ. Γαβρόγλου κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της έναντι των μαθητικών καταλήψεων για το Μακεδονικό, λέγοντας ότι «βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση κώφευσης και αφωνίας σε σχέση με τη φασιστική δράση ακροδεξιών χρυσαυγιτών σε σχολεία», καθώς και ότι «σέρνεται πίσω από τους άρρηκτους δεσμούς του αντιπροέδρου του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη με τα χουντοφασιστικά καρκινώματα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.