Η Κουζίνα, του Arnold Wesker, από τη θεατρική ομάδα της Π.Ε.Κ.Ε.Β.

Το Σάββατο 13/07 η θεατρική ομάδα της Π.Ε.Κ.Ε.Β. παρουσίασε, στις εννέα το βράδυ, στο καλά κλιματιζόμενο και διατηρημένο κινηματοθέατρο της Π.Ε.Κ.Ε.Β. το θεατρικό έργο του Arnold Wesker “Η Κουζίνα”, μπροστά σε, περίπου, εβδομήντα άτομα.

Το θέμα του έργου είναι ο μικρόκοσμος των σερβιτόρων και των μαγείρων ενός εστιατορίου. Στην παράσταση η θεατρική ομάδα της Π.Ε.Κ.Ε.Β. κατάφερε να δείξει με απλότητα και ζωντανούς διαλόγους τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη ζωή τους εργαζόμενοι διαφορετικών εθνικοτήτων και τις αντιπαλότητες που αναπτύσσονται μεταξύ τους στο χώρο εργασίας τους.

Η σκηνή του θεάτρου είχε εφοδιαστεί με τα κατάλληλα, παλαιότερης εποχής, μαγειρικά σκεύη και συσκευές και τα μέλη του θιάσου κινούνταν στο χώρο με φυσικότητα. Οι σκηνές της εντατικοποιημένης εργασίας έδιναν τη θέση τους στις σκηνές ξεκούρασης και περισυλλογής του προσωπικού και η μετάβαση από τη μία κατάσταση στην άλλη γινόταν αρμονικά.

Παράλληλα, το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι ωραία σχεδιασμένο και δίνει πληροφορίες για το θεατρικό συγγραφέα, το έργο και τους χορηγούς της ενώ, σύμφωνα με την αφίσα της, παραστάσεις είχαν προγραμματιστεί να δοθούν, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα, εχθές και σήμερα. Η είσοδος είναι με εθελοντική συνεισφορά και το κοινό αξίζει να στηρίξει τους ανθρώπους που προσπάθησαν για να ανέβει “Η Κουζίνα” γιατί η δουλειά τους είναι επαγγελματική.

Κώστας Καγκελίδης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.