Η Ε.Γ. του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τις κινητοποιήσεις του  Σωματείου Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ)

Η ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ στηρίζει την πρωτοβουλία του ΣΕΣΝΟΧ και την συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τρίτη 7 Απριλίου στις 11.00π.μ. στην κεντρική Πύλη του Νοσοκομείου  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Η Τρίτη 7 Απρίλη να μετατραπεί σε μέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία!

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χίου είναι στην πρώτη γραμμή αντιμετωπίζοντας την πανδημία παρ’ όλο τις σοβαρές ελλείψεις  που υπάρχουν στα είδη ατομικής προστασίας.

Διεκδικούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. Μονιμοποίηση των συναδέλφων που εργάζονται με ελαστικές μορφές απασχόλησης (Επικουρικοί, ΟΑΕΔ, Ατομικές συμβάσεις κλπ)
  • Άμεση προμήθεια ΜΑΠ – Μέσων Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
  • Πλήρης επίταξη κλινών και κρεβατιών ΜΕΘ, όπου υπάρχουν, εξοπλισμού εργαστηρίων και προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Ένταξη όλων των εργαζομένων στο ΕΣΥ στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Να ενισχυθεί άμεσα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και με τον απαιτούμενο εξοπλισμό η ΠΦΥ, της οποίας ο ρόλος θα πρέπει να γίνει ουσιαστικότερος ώστε να μπορέσει να συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας!!!

Καλούμε νοερά να συμπαρασταθούμε όλοι στον δίκαιο αγώνα και μέλη από την Ε.Γ του Ν.Τ Χίου της ΑΔΕΔΥ θα παρευρεθούν με υπευθυνότητα τηρώντας  τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Οι μάσκες δεν μας εμποδίζουν να μαχόμαστε για τα αυτονόητα, δεν μας φιμώνουν!!

Απαιτούμε να υλοποιηθούν τα αιτήματα του λαού μας, για αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν υγεία για όλους, με βάση τις πραγματικές – σύγχρονες ανάγκες μας, καθώς και για τη λήψη άμεσων μέτρων για τα Νοσοκομεία μας και όλες τις δομές υγείας.

 

Για την  Εκτελεστική Γραμματεία

του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

                                                                                                         Ο πρόεδρος                             Η Γεν. Γραμματέας

                                                                                                      Μ. Σκούφαλος                                   Σ. Γατανά

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.