Η εγκατάλειψη των σχολείων από τη Δημοτική Αρχή είναι πολιτική απόφαση!

 Ως χιονοστιβάδα μέσα στο κατακαλόκαιρο μαζεύονται μια-μια οι αποδείξεις της πολιτικής απόφασης της Δημοτικής Αρχής να εγκαταλείψει τα σχολεία στην τύχη τους, ίσως διότι δεν προσφέρονται προς άγρα ψήφων.

Επανειλημμένα έχουμε προειδοποιήσει μέσα από τα συλλογικά όργανα για τις πρωτοβουλίες που έπρεπε να αναληφθούν για να καλυφθούν τα δεκάδες προβλήματα που συσσωρεύονται. Την απραξία την εκλάβαμε αρχικά ως αμεριμνησία… μετά πιστέψαμε ότι δεν καταλάβαιναν… τελικά διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για μια στυγνή, συνειδητή, πολιτική απόφαση εγκατάλειψης. Ίσως και διάλυσης.

Απόφαση εγκατάλειψης είναι αυτή που έλαβαν χθές με οριακή πλειοψηφία, η Σχολική Επιτροπή Α’βάθμιας εκπαίδευσης να διανείμει μεταξύ των σχολείων τα “ψυχία” που σκούπισε από το τραπέζι της η Δημοτική Αρχή. Από εκείνο το τραπέζι που ο κος Δήμαρχος υπερηφανεύεται ότι το έχει γεμίσει με έκτακτες επιχορηγήσεις πολλών εκατομμυρίων, δήθεν με “τιτάνιες” προσπάθειές του, ενώ τελικά αποδεικνύεται ότι οι μεγάλες έκτακτες επιχορηγήσεις είναι πολιτική της Κυβέρνησης, η οποία απευθύνεται οριζόντια σε όλους τους δικαιούχους Δήμους.

Αυτές τις μεγάλου μεγέθους έκτακτες επιχορηγήσεις, ο κος Δήμαρχος ή αυτοί που τον συμβουλεύουν, προτιμούν να τις σκορπίσουν σε κακόγουστες τουλίπες, προσλήψεις ημετέρων γραμματέων και οδηγών και δεκάδες άλλες σπάταλες δαπάνες, με πολιτική απόφαση που δικαιωματικά τους ανήκει, παρά να διαθέσουν ένα μικρό μέρος της ως έκτακτη επιχορήγηση προς τις Σχολικές Επιτροπές, όπως κάναμε τόσα χρόνια εμείς για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα τεράστια προβλήματα, χωρίς να έχουμε τον πακτωλό των χρημάτων που δίνει σήμερα η Κυβέρνηση, αλλά έχοντας το νού μας στο νοικοκυριό και στα παιδιά.

Είναι πραγματικά λυπηρό, την πολιτική των γενναίων έκτακτων επιχορηγήσεων της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, την πολιτική των νέων 2 Νηπιαγωγείων που εντάξαμε και κατασκευάζονται, των 7 ενεργειακών αναβαθμίσεων Σχολείων που εντάξαμε και κατασκευάζονται (4.62 εκ.), των 11 σχολικών γηπέδων που είναι δημοπρατημένα και έπρεπε να έχουν ήδη ολοκληρωθεί, των 10 νέων σχολικών γηπέδων που έχουν ενταχθεί μαζί με επισκευές ύψους 1 εκ. στο ΠΔΕ της Περιφέρειας, των μελετών για το Δημοτικό των Θυμιανών και το 4ο Νηπιαγωγείο που ολοκληρώθηκαν, αυτή την πολιτική επένδυσης στο μέλλον της Χίου, να τη διαδέχεται το μοίρασμα 25 χιλ. ευρώ για 69 Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, η αναζήτηση από τα ταμεία των σχολείων των χρημάτων για τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΧ, η αδιαφορία για τις καθημερινές ανάγκες και  τα tablet που θα έλθουν μαζί με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό…

Προτείνουμε την ίδια απλή λύση, που βασίζεται στην πολιτική απόφαση που λάβαμε και ακολουθήσαμε την προηγούμενη πενταετία για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα: όλες οι ανάγκες των Σχολείων (ΔΕΗ, νερό, πετρέλαιο, επισκευές, υλικά καθαριότητας, καθημερινή λειτουργία, κλπ.) πρέπει να καλύπτονται από τον Δήμο, ο οποίος αφού χρησιμοποιήσει τις διατιθέμενες από το κράτος πιστώσεις της τακτικής επιχορήγησης και τις πιθανές ιδιωτικές δωρεές, συμπληρώνει με το απαραίτητο ποσό ως έκτακτη επιχορήγηση!

…τόσο απλό, όσο η αλφαβήτα που διδάσκεται στα σχολεία!

 

Χίος, 30/6/2020

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.