Ημερίδα Εσωτερικού Ελέγχου για τους ΟΤΑ

Με γνώμονα το όραμα του Δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη για  τη βελτίωση και διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τον πολίτη ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χίου κ.  Αντώνης Ζερβάκης μαζί με την Διευθύντρια  Οικονομικών Υπηρεσιών  κ. Μαρία Γκανάπη παρακολούθησαν την ημερίδα που διοργάνωσε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας για την εισαγωγή του εσωτερικού ελέγχου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Εσωτερικός Έλεγχος είναι μια πολύτιμη διαδικασία που αποσκοπεί  στη βελτίωση των λειτουργιών και των διαδικασιών παροχής υπηρεσιών του Δήμου, με πολλά οφέλη για τον Δήμο και τους Δημότες. Παράλληλα, διαπιστώνει την ύπαρξη κινδύνων στις λειτουργίες του φορέα και δίνει την δυνατότητα της έγκαιρης παρέμβασης (Risk Management).

Ως εκ τούτου, το προσδοκώμενο αποτέλεσμα είναι  η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους δημότες,  η έγκαιρη και ορθή λήψη αποφάσεων από τους αιρετούς, ενώ συγχρόνως διευκολύνεται και  το έργο των υπαλλήλων με την απλοποίηση και πιστοποίηση των διαδικασιών.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.