Ευχαριστήριο Περιηγητικής Λέσχης Χίου για τα Αγιοβασιλιάτικα Καραβάκια

Η Περιηγητική Λέσχη Χίου κατόρθωσε και φέτος να διοργανώσει τον διαγωνισμό αναβίωσης του χιώτικου εθίμου των Αγιοβασιλιάτικων Βαπορακιών και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία, παρά τον μικρό αριθμό συμμετεχουσών ενοριών της πόλης. Ευχαριστούμε τα παιδιά της Παναγίας Λέτσαινας, της Αγίας Παρασκευής Καστέλλου και του Αγίου Γεωργίου Φρουρίου που με ατέλειωτους κόπους, προσωπικές θυσίες και υπέρογκο οικονομικό κόστος, τίμησαν για μία ακόμη φορά το παραδοσιακό μας έθιμο.

Ευχαριστούμε τους κριτές μας, την Λιμενάρχη κα Αργύρη, το Στρατηγό κο Κιμουρτζή, τον Αντιδήμαρχο κο Μπουρνιά, το Διοικητή της Σχολής Μηχανικών κο Μάργαρη, τον εκπρόσωπο της ΕΠΛ κο Κερμπάτσο. Ανεκτίμητη συμβολή στην επιτυχία αυτή, είχε, όμως, και ο Δήμος Χίου και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος κος Σταμάτης Κάρμαντζης που εμπνεύσθηκε και καθοδήγησε τον υπέροχο στολισμό της πλατείας, την ποικιλία των εορταστικών εκδηλώσεων, τη ζωντάνια του κέντρου της πόλης,  την άγια αυτή μέρα της παραμονής του Νέου Ετους και παρέσχε στο διαγωνισμό μας την αμέριστη στήριξή του, θέτοντας, μεταξύ άλλων, στη διάθεση της Περιηγητικής, μια άρτια μικροφωνική εγκατάσταση, παρουσιαστή και μουσική πλαισίωση του εθίμου.

Θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια οφείλουμε και στην ψυχή της διοργάνωσης των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, την κα Μαριέττα Παππά, που με περίσσια εργατικότητα και όραμα συνετέλεσε αποφασιστικά στην ανάδειξη του εθίμου και την προσφορά μιάς ξεχωριστής και απολαυστικής βραδυάς στους Χιώτες που παρακολούθησαν τα Βαποράκια. Και του Χρόνου !

Για το ΔΣ της Περιηγητικής

Η Πρόεδρος

Πέννυ Τασσοπούλου-Ατσάλη

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.