Εργατική Πρωτομαγιά – “Μέχρι τη νίκη, πάντα”

Σταθερά και αμετακίνητα από την ταξική πλευρά της ιστορικής πορείας, από την πλευρά της εργατικής τάξης, της μισθωτής εργασίας, των βιοπαλαιστών, των κοινωνικά αδικημένων, τιμούμε και φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά, τους εργάτες του 1886 στο Σικάγο, τους καπνεργάτες του 1936 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή, τους σύγχρονους ήρωες της εργατιάς, όλους όσοι στάθηκαν όρθιοι στο μετερίζι του αγώνα χύνοντας ιδρώτα κι αίμα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για ένα καλύτερο κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων.

Παρά το γεγονός της νίκης της εργατικής τάξης και την σοσιαλιστική οικοδόμηση της κοινωνίας του 20ου αιώνα, σήμερα η καπιταλιστική βαρβαρότητα ανακάμπτει επαναφέροντας εποχές αλήστου μνήμης για την εργατική τάξη. Η ρότα όμως της ανθρώπινης ιστορίας δεν αλλάζει, αφού ο λαός δεν παραιτείται του αγώνα, για μια ζωή με δικαιώματα, αξιοπρέπεια, πρόοδο, παίρνοντας πίσω όσα του άρπαξαν οι γύπες του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού.

Σήμερα, η πλειοψηφία των δημοτικών και περιφερειακών αρχών , που πίνουν νερό στο όνομα των εκμεταλλευτών του κεφαλαίου, ως γνήσιοι εκφραστές και εντολοδόχοι των υπαιτίων της κρίσης και των κατά καιρούς πραιτοριανών των μνημονίων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ με ή χωρίς δεκανίκια), πρωτοστατούν στο να περάσουν οι αντιλαϊκές πολιτικές σε βάρος του λαού, στο να πληρώσουν το μάρμαρο οι λαϊκές οικογένειες, στο να στηθεί τρελός χορός με διάφορες μπίζνες στην πλάτη του κόσμου. Πρωταγωνιστούν στην εφαρμογή ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, στη μισοδουλειά-μισοζωή των εργαζομένων, στην καταπάτηση του δικαιώματος της απεργίας. Άριστοι εταίροι της ΕΕ των ολίγων, εφαρμόζουν τη φορομπηξία, συμβάλλουν στα ματωμένα πλεονάσματα με προϋπολογισμούς φτώχειας, με κατασχέσεις της λαϊκής κατοικίας, με την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση όλων των κοινωνικών αγαθών που έχουν κατακτηθεί από την εργατιά με αγώνες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση -το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ μαζί με τους συμμάχους και συναγωνιστές του στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση- στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό της εργατικής τάξης. Στέκεται απέναντι από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου. Πολεμά τα πλοκάμια που έχει απλώσει η εξουσία, μέσω της Τοπικής Διοίκησης, πάνω στο λαό. Μάχεται τον ακροδεξιό φασιστικό συρφετό, που με τα μαντρόσκυλα της Χρυσής Αυγής διαχειρίζονται τη δικτατορία του κεφαλαίου και των μεγάλων συμφερόντων, μέσα από την εξουθένωση και την πολτοποίηση του εργαζομένου, μέσα από την προσφυγιά και τη μετανάστευση που δημιουργούν οι ιμπεριαλιστικοί τους πόλεμοι. Στέκεται απέναντι σε όσους υπηρετούν αυτές τις πολιτικές είτε βρίσκονται στο τιμόνι δήμων και περιφερειών είτε κυβερνήσεων.

Στέλνει μήνυμα διαρκούς αγώνα, μήνυμα αλληλεγγύης στην αλύγιστη εργατική τάξη. Δίνει το χέρι σ’ όποιον σηκώνεται και βαδίζει δίπλα του μέχρι τη νίκη. “Μέχρι τη νίκη, πάντα”.-

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.