Εργατική Πρωτομαγιά – Απεργιακή συγκέντρωση τη Τετάρτη στο Εργατικό Κέντρο Χίου

Καλεί όλους τους Χιώτες στην απεργιακή κινητοποίηση της 1ης Μάη στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου στις 10:00 το πρωι το Εργατικό Κέντρο Χίου.
Ετήσια γιορτή, με παγκόσμιο χαρακτήρα των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας, όπου με συγκεντρώσεις και πορείες, η εργατική τάξη, προβάλει τα κοινωνικά και οικονομικά της επιτεύγματα. Η Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία.
Η 1η Μάη είναι Απεργία, ήμερα της παγκόσμιας εργατικής τάξης ανασυγκρότηση  των δυνάμεων και εφαλτήριο νέων αγώνων.
«Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Χίου σε ανακοίνωση-κάλεσμα στη συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά έξω από το Εργατικό Κέντρο.
Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Από το Σικάγο του 1886, η πρωτομαγιά ήταν και είναι η κομβική ημερομηνία, που κατάφερνε να συνδέσει το χτες με το σήμερα στην ιστορία των αιματηρών αγώνων του παγκοσμίου εργατικού κινήματος, ενάντια στην εξαθλίωση, την ανέχεια, την φτώχεια, την τρομοκρατία. 133 χρόνια μετά, συνεχίζουμε να τιμάμε τους ήρωες και τους αγώνες της τάξης μας» τονίζεται στην ανακοίνωση.
«Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε την φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη την Τετάρτη 1/5/2019 στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ στις 10:00 πμ ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ» αναφέρεται.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.