Εργασίες για την αναβάθμιση του ΚΔΑΠ Καρδαμύλων «Συνεργείο»

Οι εργασίες για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Καρδαμύλων «Συνεργείο», ξεκίνησαν στα πλαίσια του έργου «Εκσυγχρονισμός – Αναβάθμιση των ΚΔΑΠ Δήμου Χίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».

Οι επισκευές αφορούν αντικατάσταση κουφωμάτων, εσωτερικές και εξωτερικές διαρρυθμίσεις και χρωματισμοί χώρων, τοποθέτηση πλακιδίων, δημιουργία WC ΑμεΑ καθώς και μιας ράμπας ώστε να καταστεί προσβάσιμο το κτίριο.

Ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων, θα δώσει την δυνατότητα σχεδόν να διπλασιαστούν οι λειτουργικοί εσωτερικοί χώροι (από 142τ.μ. σε περίπου 250τ.μ.), με την αξιοποίηση ενός χώρου που μέχρι στιγμής ήταν ανενεργός. Έτσι, θα δημιουργηθεί ακόμη μια αίθουσα δραστηριοτήτων και πλέον θα υπάρχουν δυο, η αίθουσα απασχόλησης και η αίθουσα κατασκευών. Παράλληλα, επιτυγχάνεται η δυνατότητα αύξησης του αριθμού των ωφελουμένων παιδιών και των εργαζομένων εκπαιδευτικών του ΚΔΑΠ. Υπενθυμίζεται ότι η δομή απασχολεί 15 παιδιά ηλικίας Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.

Ο Δήμος της Χίου δείχνει εμπράκτως το αμέριστο ενδιαφέρον που τον διακρίνει για την παροχή των παιδαγωγικών εκείνων δραστηριοτήτων, ποιοτικών και δημιουργικών, ατομικών ή ομαδικών, που γεμίζουν τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών, αλλά και βοηθούν συγχρόνως και τους γονείς που εργάζονται.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.