Εποχιακή γρίπη : Στους 105 οι νεκροί – Έξι σε μια βδομάδα

 

 

Καθημερινά όλα τα Μ.Μ.Ε ασχολούνται με τον κοροναϊό.

Εκτός από τους θανάτους που καταγράφονται από τον νέο κοροναϊό, την εβδομάδα από 30 Μαρτίου έως 5 Απριλίου σημειώθηκαν και έξι νέοι θάνατοι από την Εποχιακή γρίπη.

Μακρύς είναι ο κατάλογος των θυμάτων από τους ιούς στη χώρα μας.

Στους 105 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός του μακρύ καταλόγου των νεκρών, από την εποχιακή γρίπη στην Ελλάδα από τις αρχές του έτους, με έξι θανάτους να καταγράφονται την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Η εποχική γρίπη στην χώρα βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο ακόμη υπάρχουν την τελευταία εβδομάδα από 30 Μαρτίου έως 05 Απριλίου έξι θύματα που έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου, ενώ ένας ακόμα ασθενής χρειάστηκε να διασωληνωθεί και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ.

Παράλληλα, για 226 ασθενείς έχει απαιτηθεί η διασωλήνωσή τους από το τέλος του 2019 ως και την 5η Απριλίου 2020.

Σύμφωνα με την επιδημιολογική καταγραφή του ΕΟΔΥ πρόκειται για 59 άνδρες και 46 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 0 έως 91 έτη, μέση ηλικία 67,4 έτη και διάμεση 72 έτη.

Από τους 105 θανάτους, οι 87  αφορούσαν σε κρούσματα που χρειάστηκαν νοσηλεία στη Μ.Ε.Θ, οι 18 σε κρούσματα που δεν νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ, ενώ οι 95 (90,5%) ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου

Ταυτόχρονα, επισημαίνεται πως μόνο  37 από τα θύματα (ποσοστό 38,9%) ήταν εμβολιασμένοι για τη γρίπη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.