Επιστρέφουν Χρυσή η Στεφανίδη, Αργυρή η Κυριακοπούλου από το Βερολίνο

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο “πέταξε” στα 4,85μ και έκανε ρεκόρ αγώνα, κατακτώντας την κορυφή της Ευρώπης. Δεύτερη η Νικόλ Κυριακοπούλου, με άλμα στα 4,80μ. Συγχαρητήρια από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Επιστροφή με χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε με άλμα στα 4,85μ. η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ κατά την 3η ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου ανδρών και γυναικών στο Βερολίνο, όπου υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της από το 2016 στο Άμστερνταμ.

Ένας θρίαμβος που συνεχίστηκε, αφού με άλμα στα 4,80μ. δεύτερη ήταν η Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιό της στη διοργάνωση, μετά το χάλκινο το 2012 στο Ελσίνκι, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου με 4.75μ.

Η τρίτη Ελληνίδα που συμμετείχε στον τελικό ήταν η Ελένη Πόλακ, που δεν κατάφερε να υπερβεί τα 4.30 του άλματος.

Τα πρώτα συγχαρητήρια:

Συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

“Με τη νέα εμβληματική Ευρωπαϊκή σας διάκριση επιβεβαιώνετε, στο ακέραιο, την θέση σας στη κορυφή του παγκόσμιου αθλητικού στερεώματος”, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς την Κατερίνα Στεφανίδου για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου. Δίνετε παραλλήλως, “μοναδικό παράδειγμα κύρους και ήθους στη νέα γενιά”, πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος. “Θερμά συγχαρητήρια και καλή πορεία για νέες κορυφαίες επιδόσεις”, κατέληξε στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τα θερμά του συγχαρητήρια, “τόσο για την μεγάλη Ευρωπαϊκή επιτυχία σας όσο και για την σταθερή άνοδό σας στο διεθνές αθλητικό στερέωμα” απέστειλε στην “αργυρή” πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. “Καλή δύναμη για την συνέχεια που, είμαστε βέβαιοι, θα είναι το ίδιο λαμπρή” συμπλήρωσε.

Τσίπρας: Ιστορική επιτυχία στο άλμα επί κοντώ

Με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τις δύο αθλήτριες, για τις επιτυχίες που “φέρνουν ξανά το χαμόγελο στα χείλη όλων μας”

Βασιλειάδης: Ελληνική υπόθεση ο τελικός ενός τόσο σκληρού αγωνίσματος

 

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έγραψε μεταξύ άλλων, πως “με χαρά και υπερηφάνεια καμαρώσαμε τα κορίτσια μας να “μονομαχούν” για το χρυσό μετάλλιο του επι κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου”

Μητσοτάκης: Μας κάνατε υπερήφανους ξανά

“Σήκωσαν την Ελλάδα ψηλά! Εκεί που της αξίζει!”, έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κικίλιας: Οι ουρανοί της Ευρώπης ανήκουν στην Ελλάδα!

Από τους πρώτους που σχολίασαν την επιτυχία των δύο Ελληνίδων ήταν ο βουλευτής Α’Αθηνών της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, μέσω Twitter.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.