Επιστρέφει το Σχέδιο στη Γ’ Λυκείου

Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει την επαναφορά της διδασκαλίας του Σχεδίου στη Γ Λυκείου αλλά όχι ως μάθημα επιλογής στην Α’ Λυκείου.

Συγκεκριμένα, υπάρχει πρόθεση να αυξηθούν από 33 σε 35 οι εβδομαδιαίες ώρες της Γ’ Λυκείου και στο επιπλέον δίωρο να διδάσκονται μαθήματα επιλογής.

Στο πλαίσιο αυτής της φόρμουλας θα ενταχθούν και τα μαθήματα επιλογής, η εξέταση των οποίων απαιτείται για την εισαγωγή σε συγκεκριμένες σχολές (πχ σχέδιο για αρχιτεκτονική, ξένες γλώσσες για ξενόγλωσσα τμήματα). Για το θέμα θα υπάρξει ρύθμιση μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Όσο για το δίωρο μάθημα επιλογής στην Α’ Λυκείου που αντικαθίσταται από την Πληροφορική, «αποτελεί επιλογή που δικαιολογείται από τον σχεδιασμό του υπουργείου» όπως αναφέρθηκε στην «Κ» από υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας.

Σήμερα σε αυτό το δίωρο μάθημα οι μαθητές της Α’ Λυκείου μπορούσαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 4 αντικείμενα: Πληροφορική, Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων, Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, Μουσική ή Εικαστικά ή Στοιχεία Θεατρολογίας.

Η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών επέλεγε πληροφορική, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο ελάχιστος αριθμός μαθητών που προβλέπεται για την σύσταση Τμήματος. Έτσι το υπουργείο Παιδείας «έδωσε» τις δύο ώρες στην Πληροφορική ενώ θα αυξηθούν και οι ώρες διδασκαλίας των ξένων γλωσσών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.