Επιστολή του επικεφαλή της ΛΑ.Σ. Β. Αιγαίου Σ. Κόρακα προς τον Πρόεδρο του Π.Σ. για την παρουσία του ΝΑΤΟ και τις ξένες βάσεις στο Αιγαίο

Προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου

Κύριε Πρόεδρε.

Το τελευταίο διάστημα ήρθε πάλι στην επικαιρότητα η επικίνδυνη για τη χώρα και τον λαό μας προσήλωση της Κυβέρνησης στην παρουσία και τον ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας και ιδιαίτερα στο Αιγαίο.

Η  επανάληψη της πρότασης της Κυβέρνησης, δια στόματος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Καμένου, για δημιουργία αμερικανοΝΑΤΟϊκής βάσης  στην Κάρπαθο, αντίστοιχης με την αμερικάνικη  βάση εκτόξευσης πυραύλων στο CAP CANAVERAL(!!!) σε συνδυασμό με τις ήδη υπάρχουσες, διάσπαρτες στην επικράτεια, αμερικάνικες και ΝΑΤΟϊκές βάσεις, μετατρέπουν τη χώρα μας και ιδιαίτερα την περιοχή μας, σε πολεμικό ορμητήριο και μαγνήτη αντιχτυπημάτων.

Ένα τέτοιο απόλυτα πιθανό ενδεχόμενο, στα πλαίσια των εντεινόμενων ανταγωνισμών ΗΠΑ, ΕΕ από τη μια και Ρωσίας και συμμάχων της από την άλλη, αναδείχνει τους τεράστιους,  θανάσιμους κινδύνους που διατρέχουμε ως Περιφέρεια αλλά και ως χώρα γενικότερα.

Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε και την αυξανόμενη επιθετικότητα  των ιθυνόντων της Άγκυρας. Αυτή η επιθετικότητα ενθαρρύνεται από την αυξανόμενη παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και τηρεί στάση Ποντίου Πιλάτου απέναντί της.

Υπενθυμίζουμε ότι με επιστολή μας, στις 18 Φεβρουαρίου 2018, μετά τον εμβολισμό ελληνικού σκάφους από τουρκικό, ζητάγαμε:

“Με την παρούσα επαναλαμβάνουμε παλαιότερο αίτημα μας, που έμεινε ανικανοποίητο:να ασχοληθεί άμεσα το Π.Σ. σε μια συνεδρίασή του, αποκλειστικά με την κατάσταση στο Αιγαίο, όπως έχει διαμορφωθεί, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα και να τοποθετηθεί υπεύθυνα, ως πολιτικό όργανο, που υποτίθεται ότι είναι, καταλήγοντας ενδεχομένως σε  ψήφισμα με συγκεκριμένες εκτιμήσεις και δράσεις”.

Κύριε Πρόεδρε

Σήμερα επαναλαμβάνουμε, για άλλη μια φορά  την πρόταση  μας, τιμώντας έτσι και την εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, να συζητήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο σε άμεση έκτακτη συνεδρίαση το θέμα και να πάρει θέση.

Θεωρούμε ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να κλείνουμε τα μάτια μπροστά σ’ αυτούς τους κινδύνους, με οποιαδήποτε δικαιολογία.

 Έχουμε υποχρέωση, ως Περιφερειακό Συμβούλιο να αντιδράσουμε, να αντιταχθούμε σ’ αυτή την ολέθρια για το λαό μας πολιτική.

Να απαιτήσουμε να φύγουν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, να αποκλειστεί η δημιουργία κι άλλης  βάσης στο Αιγαίο.

Να κλείσουν οι  υπάρχουσες αμεριανοΝΑΤΟϊκές βάσεις  στη χώρα μας,

Αυτή τη στάση, κατά τη γνώμη μας, υπαγορεύει το πατριωτικό φιλειρηνικό καθήκον μας και όχι οι επισκέψεις στην έδρα του ΝΑΤΟ ή η διοργάνωση  εκδηλώσεων ντροπής όπως αυτή που προγραμματίζεται στη Λήμνο (για τα 100 χρόνια από   την αλληλοσφαγή των λαών που προκάλεσαν, στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο, για τα συμφέροντά τους οι ιμπεριαλιστές), συνδυάζοντας την πρόσκληση, παρουσία  και επιβράβευση  εκπροσώπων των ιμπεριαλιστών σφαγέων των Λαών με δρόμους “ειρήνης”..

Με τιμή

Στρατής Κόρακας

Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.