Επιστολή Κάρμαντζη για παράταση της προθεσμίας δηλώσεων στο Κτηματολόγιο

Επιστολή έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γεώργιο Σταθάκη και στον Πρόεδρο του Εθνικού Κτηματολογίου και Χαρτογράφησης Α.Ε, στην οποία ζητά την παράταση των προθεσμιών υποβολής δηλώσεων. Στην επιστολή του αναλυτικά αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία κατάθεσης δηλώσεων στο Κτηματολόγιο, για μεγάλα τμήματα, σχεδόν το σύνολο των ιδιοκτησιών του νησιού μας. Χωρίς να αμφισβητώ την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα ολοκλήρωσης της πλήρους κτηματογράφησης θεωρώ καθήκον μου να σας επισημάνω τα εξής:

  • Οι χρονικές προθεσμίες (3 μήνες για συμπολίτες μας στη Χίο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, 6 μήνες για συμπολίτες που ζουν στο εξωτερικό) είναι σαφέστατα ασφυκτικές, σε εποχή μάλιστα που η συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών συνεπάγεται τις περισσότερες φορές βαρύ και δυσβάστακτο οικονομικό κόστος.
  • Η προηγούμενη εμπειρία με το απαράδεκτα υψηλό ποσοστό λαθών (85%) καταδεικνύει την ανάγκη για πλήρη και σε βάθος ενημέρωση των συμπολιτών μας σε όλα τα επίπεδα και την πάσης φύσεως διευκόλυνση τους προκειμένου να μην επαναληφθεί το αρνητικό προηγούμενο με όλη την ταλαιπωρία που έχει επιφέρει.

Απευθύνω έκκληση προς το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και την «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε.» για παράταση των προθεσμιών υποβολής δηλώσεων για τουλάχιστον 1 έτος. Είναι απαράδεκτο τα λάθη και τις διαχρονικές καθυστερήσεις με ευθύνη της Πολιτείας να τις πληρώσουν εν τέλει οι πολίτες της Χίου που κινδυνεύουν ακόμα και με απώλεια των ιδιοκτησιών τους».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.