Επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (Φώτο – Βίντεο)

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τα σκαλιά της Βουλής στην πλατεία Συντάγματος, στο συλλαλητήριο ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, με τους άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν ρίψη χημικών.

Τα επεισόδια ανάμεσα σε μια μικρή ομάδα κουκουλοφόρων και των ΜΑΤ, σημειώθηκαν όταν οι πρώτοι επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλάκια της Βουλής πίσω από το Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη.

Η  ομάδα των κουκουλοφόρων αρχικά επιχείρησε να ανέβει στο προαύλιο της Βουλής πετώντας προς τα ΜΑΤ μπογιές και μπουκάλια με νερό, ενώ στην συνέχεια οι αρχές, απάντησαν με ρίψη χημικών και με χρήση των γκλοπ, με τους διαδηλωτές να ανταπαντούν πετώντας φωτοβολίδες.

Σύμφωνα με του αυτόπτες μάρτυρες, η ποσότητα των χημικών που έπεσαν στο σημείο ήταν αρκετά μεγάλη, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν τραυματίες διαδηλωτές, λιπόθυμες ηλικιωμένες από τα χημικά και άτομα με έντονα αναπνευστικά προβλήματα.

Οι περισσότεροι διαδηλωτές μέσα από τα μεγάφωνα καταδίκασαν έντονα τα επεισόδια, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ο οποίο επικαλείται πηγές στην αστυνομία, από τα επεισόδια τραυματίστηκαν και πέντε αστυνομικοί.

 

 

Τα χημικά διέλυσαν το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Η εκτεταμένη ρίψη χημικών, φαίνεται πως διέλυσε εν τέλει το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, το οποίο έλαβε χώρα στη πλατεία Συντάγματος, με πλήθος κόσμου να απομακρύνεται από το σημείο, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που επικρατεί.

Όλα ξεκίνησαν, όταν περίπου γύρω στις 14:30, μια μικρή ομάδα των κουκουλοφόρων κρατώντας καδρόνια στα χέρια, αρχικά επιχείρησε να ανέβει στο προαύλιο της Βουλής πετώντας προς τα ΜΑΤ μπογιές και μπουκάλια με νερό, ενώ στην συνέχεια οι αρχές, απάντησαν με ρίψη χημικών και με χρήση των γκλοπ, με τους διαδηλωτές να ανταπαντούν πετώντας φωτοβολίδες.

Διαδηλωτές, από τα μεγάφωνα, έκαναν λόγο για προβοκάτσια, καθώς και για ασύλληπτα μεγάλη ποσότητα χημικών, που έριξαν τα ΜΑΤ, προκειμένου να αποτρέψουν την συγκεκριμένη ομάδα να κατευθυνθεί προς το κτήριο της βουλής.

Πλήθος διαδηλωτών, έπειτα από την εκτεταμένη ρίψη δακρυγόνων, αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από το σημείο, προκειμένου να συνέλθουν, ενώ ήδη το πλήθος που βρίσκονταν στον Άγνωστο Στρατιώτη και στη λεωφόρο Αμαλίας, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το σημείο.

Ανάμεσα στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο σημείο, εκτυλίχθηκαν και λιποθυμίες πολλών διαδηλωτών κυρίως ηλικιωμένων.

Επεισόδια στην Χαριλάου Τρικούπη

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγα λεπτά στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στο κέντρο της Αθήνας, έπειτα από το συλλαλητήριο ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών που λαμβάνει χώρα στη πλατεία Συντάγματος.

Επεισόδια στην Χαριλάου Τρικούπη (pics)

 

Μία μικρή μερίδα διαδηλωτών, κινήθηκε προς το σημείο, πετώντας φωτοβολίδες και εύφλεκτα υλικά, με αποτέλεσμα, όπως φαίνεται και από τις εικόνες ένα αυτοκίνητο να τυλιχθεί στις φλόγες.

Πηγή Φωτογραφιών: ΙΝΤΙΜΕ

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.