Επίτιμη Δημότης Χίου η πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, Σοφία Στάικου

 Το ΔΣ του Δήμου Χίου αποφάσισε την αναγόρευση της κ. Στάϊκου Σοφίας σε επίτιμη Δημότη Χίου, τιμώντας την για την προσφορά της στον πολιτισμό καθώς και για την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού και αγροτουρισμού του νησιού μας, συνδέοντας τα σημεία του τοπίου και τα μνημεία του με τον πολιτισμό της μαστίχας.
Η αναγόρευση της πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 στην αίθουσα του ΔΣ του Δήμου Χίου.

Η κυρία Σοφία Στάϊκου είναι η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. Στόχος του Ιδρύματος, που οργανώνει και διαχειρίζεται ένα πρότυπο δίκτυο εννέα θεματικών μουσείων στην ελληνική περιφέρεια, στο οποίο ανήκει και το Μουσείο Μαστίχας στη Χίο, είναι μεταξύ άλλων η ανάδειξη της νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας, η διάσωση της παραδοσιακής, βιοτεχνικής και βιομηχανικής τεχνολογίας, και η σύνδεση του πολιτισμού με το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη.

Η κατασκευή και λειτουργία του Μουσείου Μαστίχας, που λειτουργεί ήδη από τον Ιούνιο του 2016, έχει συμβάλλει καίρια στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού και αγροτουρισμού του νησιού μας, συνδέοντας τα σημεία του τοπίου και τα μνημεία του με τον πολιτισμό της μαστίχας, παραπέμποντας τον επισκέπτη σε αυτά.

Η κυρία Στάϊκου με το πάθος και την αποτελεσματικότητά της, όχι μόνο συνέβαλε τα μέγιστα στην άρτια ολοκλήρωση του Μουσείου μέσα στα χρονοδιαγράμματα και τις προδιαγραφές, αλλά με την ενθάρρυνση και την υποστήριξή της κατά τη λειτουργία του Μουσείου έχει ωθήσει τη δραστηριότητα του Μουσείου Μαστίχας σε πολύ υψηλό επίπεδο, φτάνοντας να είναι το πρώτο σε επισκεψιμότητα από τα Μουσεία του δικτύου του ΠΙΟΠ κατά το 2017.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.