Επίθεση γονέα σε διασώστες του ΕΚΑΒ λόγω καθυστέρησης άφιξης του ασθενοφόρου

Απελπισμένος γονέας επιτέθηκε σε πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, όταν το μεσημέρι της Τετάρτης κλήθηκε το ΕΚΑΒ να μεταφέρει μαθητή από σχολείο στο Νοσοκομείο Χίου. Όμως λόγω του ότι τα ασθενοφόρα ήταν σε άλλα περιστατικά, καθυστέρησαν να ανταποκριθούν στην κλήση. Αρχικά, ο γονέας του παιδιού επιτέθηκε φραστικά στο πλήρωμα του ασθενοφόρου. Στη συνέχεια, αφού οι διασώστες αντιλήφθηκαν ότι δεν υπήρχε ανάγκη μεταφοράς του παιδιού στο Νοσοκομείο, κατευθύνθηκαν προς το όχημα για να επιστρέψουν στο Νοσοκομείο, και τότε ο πατέρας έριξε γροθιές στο όχημα με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.  Ο πατέρας του παιδιού συνελήφθη. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χίου.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Νέα απρόκλητη επίθεση σε Διασώστες του ΕΚΑΒ στην Χίο

Νέα απρόκλητη σωματική και λεκτική επίθεση δέχθηκε πλήρωμα του ΕΚΑΒ (Τομέας ΕΚΑΒ Χίου) κατά την διάρκεια επείγουσας διακομιδής περιστατικού σήμερα το μεσημέρι στην Χίο. Ένα ακόμη δυσάρεστο περιστατικό το οποίο έρχεται να προστεθεί στις συνεχιζόμενες επιθέσεις, προπηλακισμούς και απειλές σε διασώστες του ΕΚΑΒ. Η αντίδραση του σωματείου και της διοίκησης ήταν άμεση. Η νομική υπηρεσία του ΕΚΑΒ προέβει στις δέουσες ενέργειες.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ καταδικάζει τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές. Είναι αδιανόητο να αποτελούμε θύματα απρόκλητων επιθέσεων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας, με άμεσο κίνδυνο της ζωής μας και της σωματικής μας ακεραιότητα.

Απαιτούμε για μια ακόμη φορά να ληφθούν τα αναγκαία άμεσα μέτρα για να μπορούμε να ασκούμε τα καθήκοντά μας υπό συνθήκες ασφαλείας.

Ζητάμε να υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση νομοθετικών μέτρων για την πρόληψη της άσκησης βίας κατά υπαλλήλων του ΕΚΑΒ (Διασωστών και Ιατρών) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Το Σωματείο έχει καταθέσει πρόταση στους συναρμόδιους Υπουργούς από τις 19/12/2017. Η διοίκηση του ΕΚΑΒ έχει καταθέσει ανάλογη πρόταση το τελευταίο διάστημα.

Περιμένουμε από τους υπουργούς Υγείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υλοποιήσουν την υπόσχεση που έδωσαν.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.