Επίθεση αθηναικής ιστοσελίδας στον Ν. Μηταράκη – Επιστολή Στ. Κάρμαντζη στον διευθυντή της iefimerida.gr

Σε άρθρο της αθηναϊκής σελίδας, iefhmerida.gr με τίτλο Ο Νότης Μηταράκης δεν ξεχνά τα ρουσφέτια στην εκλογική του περιφέρεια”,  ο βουλευτής Χίου και νέος υφυπουργός Εργασίας δέχεται επίθεση και σκληρή κριτική για το ότι ήδη από την πρώτη εβδομάδα που ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού προώθησε τα φλέγοντα θέματα της Χίου. Συγκεκριμένα, στο άρθρο αναφέρονται τα εξής:

“Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει ζητήσει ρητά, μιλώντας στην πρόσφατη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, από υπουργούς και βουλευτές να ασχοληθούν με το κοινό καλό και να εγκαταλείψουν τις πελατειακές σχέσεις, ωστόσο κάποιοι δεν ξεχνούν τις παλιές συνήθειες.

Για παράδειγμα, ο νέος υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης, ο οποίος δεν δίστασε να διαφημίσει τη συνάντησή του με συνάδελφο υφυπουργό προκειμένου να προωθήσει αιτήματα της εκλογικής του περιφέρειας, της Χίου. Μάλιστα, μόλις ορίστηκε υφυπουργός ο Νότης Μηταράκης, μια από τις πρώτες κινήσεις του ήταν να σπεύσει να συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και να ζητήσει ρουσφέτι για το νησί του. Φωτογραφήθηκε μαζί του και έδωσε δημοσιότητα σε μια υπόθεση που μοιάζει καθαρά ψηφοθηρική. Μάλιστα, ο κ. Τσιάρας ενέκρινε 200 000 ευρώ για την κτιριακή αναβάθμιση των δικαστηρίων Χίου!

Και παρότι είναι καθόλα νόμιμο να εξυπηρετεί ένας πολιτικός και τους πολίτες ή επιχειρηματίες της εκλογικής του περιφέρειας, εντούτοις δεν ταιριάζει στα νέα πολιτικά ήθη που επιχειρεί να επιβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυβέρνησή του να δίνει κάποιος προτεραιότητα στα «ρουσφέτια» πριν αποδείξει το έργο του για το κοινό καλό όλων των πολιτών.

Ο υφυπουργός Εργασίας, ας σημειωθεί, είχε κάνει ένα ιδιότυπο ντεμπούτο στο υπουργείο όταν κατήγγειλε πως βρήκε κατσαρίδες και αναγκάστηκε να φέρει συνεργείο απεντόμωσης”.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Καρμαντζης έστειλε επιστολή προς τον διευθυντή της αθηναικής ιστοσελίδας στην οποία αναφέρει τα εξής:

“κ. Διευθυντά

Σε πρόσφατο δημοσίευμα της iefimerida.gr «επικρίνονται» οι πρωτοβουλίες του Υφυπουργού Εργασίας και Βουλευτή Χίου κ. Νότη Μηταράκη να έχει συναντήσεις σε κυβερνητικό επίπεδο για χρονίζοντα και φλέγοντα θέματα του ακριτικού νησιού μας.

Επιτρέψτε μου να τονίσω ότι τα θέματα τα οποία έθεσε στο επίκεντρο ο κ. Μηταράκης (δικαστικό μέγαρο, αεροδρόμιο) είναι θέματα ζωτικής σημασίας για την παραμεθόριο περιοχή μας και είναι σαφώς επαινετή η πρωτοβουλία του.

Πρέπει να επισημάνω ότι παράλληλα με τα κυβερνητικά του καθήκοντα, τα οποία είμαι βέβαιος ότι επιτελεί κατά τον καλύτερο τρόπο, ο κ. Ν. Μηταράκης είναι και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χίου.

Από τους βουλευτές μας, τόσο από τον κυβερνητικό όσο και από τον βουλευτή της αντιπολίτευσης εμείς οι ακρίτες του Αιγαίου εύλογα περιμένουμε να ενδιαφερθούν και να εργαστούν για την αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος μας.

Με αυτό το δεδομένο οι πρωτοβουλίες του κ. Μηταράκη είναι ευπρόσδεκτες και αξίζουν έπαινο και όχι «επίκριση»”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.