Επίδομα για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζητούν οι αστυνομικοί

Τη Χίο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας και ο Ειδικός γραμματέας οικονομικών θεμάτων κ. Κωνσταντίνος Πλατιάς το Σάββατο 14/7/18. Πραγματοποίησαν εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμάτη Κάρματζη και με τον Αντιδήμαρχο Χίου κ. Γιώργο Μπελέγρη. Ακολούθησε επίσκεψη στο ΚΥΤ Χίου στη ΒΙΑΛ, όπου είδαν από κοντά τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών που υπηρετούν εκεί. Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τους Αξιωματικούς και Ανθυπαστυνόμους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου, τους οποίους ενημέρωσαν για συνδικαλιστικά θέματα και τα ανοιχτά ζητήματα που διεκδικούνται σε επίπεδο Ομοσπονδίας (διεκδίκηση αναδρομικών, βαθμολόγιο, μισθολόγιο, μάχιμη πενταετία, συντάξεις χηρείας κλπ). Επίσης κατέγραψαν τα προβλήματα, και τέθηκαν από κοινού οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούν οι επόμενες διεκδικήσεις, με τη στήριξη της Ομοσπονδίας:
1. Άμεση μεταφορά στην ηπειρωτική Ελλάδα των προσφύγων μεταναστών που δεν έχουν γεωγραφικό περιορισμό, διατηρώντας στα νησιά μόνο αυτούς που μπορούν να φιλοξενηθούν στις δομές χωρίς να υπερβαίνουν τη χωρητικότητα αυτών. Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή το ΚΥΤ Χίου μπορεί να φιλοξενήσει 1274 άτομα και υπάρχουν σ’ αυτό περίπου 1900. Από αυτούς, περίπου 900 δεν έχουν γεωγραφικό περιορισμό και μπορούν να αναχωρήσουν άμεσα για την ενδοχώρα.
2. Χορήγηση επιδόματος από τα ευρωπαϊκά κονδύλια στους αστυνομικούς που ανήκουν οργανικά στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Λέρου (περίπου 1.100 αστυνομικοί), για την υπερεργασία που προσφέρουν λόγω των αναγκών που δημιούργησε η διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος. Διατίθενται εκατομμύρια ευρώ για πολλούς και διάφορους σκοπούς σχετικά με το μεταναστευτικό, αλλά οι πιο σκληρά εργαζόμενοι ένεκα αυτού, δε λαμβάνουν από αυτά ούτε cent.
3. Ίδρυση ιατρείου και νοσηλευτηρίου στα ΚΥΤ, με το διορισμό νοσοκόμων και ιατρών (τουλάχιστον παθολόγου ή χειρουργού και ψυχιάτρου) που να μπορεί να χρησιμοποιήσει η αστυνομία.
4. Πρόσληψη διερμηνέων, οδηγών λεωφορείων κλπ ειδικοτήτων για αποκλειστική χρήση της αστυνομίας, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει σωστά.
5. Απόσπαση Αξιωματικών από την ηπειρωτική Ελλάδα στα νησιά, καθώς σε κάθε νησί υπάρχουν περίπου 150 αστυνομικοί αποσπασμένοι από την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά μεταξύ αυτών δεν υπάρχουν Αξιωματικοί, με αποτέλεσμα να επιφορτίζονται με τη διαχείρισή τους οι ήδη Υπηρετούντες σε αυτά Αξιωματικοί.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.