Εξιχνιάστηκαν 8 περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών σε Ιερούς Ναούς και επιχειρήσεις στη Χίο

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία
κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, γάντια, λοστός,
καθώς και το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων 

Η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις -2.500- ευρώ,
ενώ οι δράστες προκάλεσαν και φθορές άνω των -5.000- ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, οχτώ (8) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών, που διαπράχθηκαν την τελευταία εβδομάδα σε Ιερούς Ναούς και επιχειρήσεις στη Χίο.

Για τις συγκεκριμένες υποθέσεις, συνελήφθησαν χθες (04-04-2019) το πρωί, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 22 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, τετελεσμένες και σε απόπειρα, ενώ κατηγορούνται επίσης για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, σε βαθμό πλημμελήματος.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, οι συλληφθέντες, δρώντας από κοινού, αφού παραβίασαν κυρίως με τη χρήση λοστού, εισόδους Ιερών Ναών και επιχειρήσεων, αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους, κατά περίπτωση, χρήματα, ασημένιες εικόνες, είδη άμεσης κατανάλωσης, αλκοολούχα ποτά, κινητό τηλέφωνο και συσκευασίες καπνού.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, γάντια, λοστός μήκους -68- εκατοστών, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων, η αξία των οποίων ξεπερνά τις -2.500- ευρώ. Επίσης, οι δράστες προκάλεσαν φθορές σε χώρους των Ιερών Ναών και των επιχειρήσεων, άνω των -5.000- ευρώ.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, διακριβώθηκε ότι σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσαν έξι (6) καταδικαστικές αποφάσεις, που αφορούν, κατά περίπτωση, πράξεις κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.