Εικόνες ντροπής στο Δημοτικό Στάδιο Χίου

 

Γράφει ο Π. Κυδώνης

Εικόνες θλίψης και μιζέριας που κάνουν όλους τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους να μελαγχολούν και να προβληματίζονται.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Βρεθήκαμε στο Δημοτικό Στάδιο της Χίου για να παρακολουθήσουμε έναν φιλικό αγώνα, δύο ομάδων την Κυριακή 04 Νοεμβρίου απογευματινή ώρα, γύρω στις 17:00 περίπου.

Η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν ανεπίτρεπτη.

Καταγράψαμε αποκρουστικές εικόνες από το γήπεδο και τον περιβάλλοντα χώρο.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι σιγά σιγά οδηγούμαστε στην εγκατάλειψη του Δημοτικού σταδίου.

Γιατί το λέμε αυτό;

Διότι αυτά που σας παρουσιάζουμε στις φωτογραφίες παρακάτω δεν είναι ένα παραμελημένο χωράφι.

Ούτε πρόκειται για ένα χώρο που έχει εγκαταλειφθεί.

Είναι το γήπεδο της Χίου!

Κερκίδες με σάπια καθίσματα, τα κομμάτια τους σκορπισμένα αριστερά και δεξιά, άκρως επικίνδυνα για τους μικρούς αθλητές και τους γονείς τους, που αναγκαστικά τις χρησιμοποιούν.

Ο φωτισμός του γηπέδου και κυρίως στην είσοδό του, είναι ανύπαρκτος, παρόλο που καθημερινά κάνουν προπονήσεις αθλητικές ομάδες του νησιού μας, μέχρι αργά το βράδυ.

Συνθήκες ακατάλληλες και άκρως επικίνδυνες.

Και τα αποδυτήρια – τουαλέτες;

Οι χώροι των αποδυτηρίων έχουν έντονη τη μυρωδιά της μούχλας, με αποτέλεσμα η δυσοσμία να είναι αφόρητη σε όσους προπονούνται.

Στις τουαλέτες δε…  ασυνείδητοι αφήνουν ανοικτές τις βρύσες, πλημμυρίζει ο χώρος, με κίνδυνο κάποιος να γλιστρήσει και να τραυματιστεί σοβαρά.

Το συγκεκριμένο γήπεδο χρησιμοποιούν σχεδόν όλα τα τοπικά αθλητικά σωματεία σε καθημερινή βάση.

Επιβάλλεται η άμεση παρέμβαση του δήμου πριν να είναι αργά.

Μιλάμε για τα αυτονόητα με τα οποία προφανώς, κάποιος από τη δημοτική αρχή Βουρνού πρέπει να ασχοληθεί.

Έχουν ξηλωθεί εδώ και λίγους μήνες οι περισσότερες παιδικές χαρές του νησιού μας εξαιτίας της ακαταλληλότητας τους, σύμφωνα με όλα όσα έχουν δηλώσει ο Δήμαρχος Χίου και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Γ. Μπελέγρης.

Η σημερινή κατάσταση του κεντρικού Αθλητικού Γηπέδου του νησιού μας δεν συγκινεί κανέναν για να ενεργήσει άμεσα για την αναβάθμισή του; Οι συνθήκες αυτές στο γήπεδο της Χίου, δεν είναι ακατάλληλες;

Μιλάμε για την απόλυτη εγκατάλειψη.

Στο «δάπεδο» του στίβου που έχει επισκευαστεί πριν από λίγο διάστημα, ήδη ξεκινάει να χάνει ξανά τα κομμάτια του.

Φαντάζομαι από την έλλειψη συντήρησης, τόσο από την γενική γραμματεία Αθλητισμού όσο και από τον δήμο, ενώ αθλούνται καθημερινά απλοί πολίτες και επαγγελματίες αθλητές.

Όπως αναφέρω και παραπάνω, όλο αυτό θλίβει τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους, διότι για την συγκεκριμένη κατάσταση φταίνε και πολλοί ανεγκέφαλοι φίλαθλοι, που ενώ βρίσκονται δίπλα από ένα κάδο απορριμμάτων, θεωρούν καλύτερα τα σκουπίδια τους να τα παρατούν στις κερκίδες περιμένοντας έναν δούλο, να τους τα μαζέψει.

Δεν ρίχνουμε το μπαλάκι με αυτό το άρθρο μόνο στους υπευθύνους του αθλητικού γηπέδου της Χίου, αλλά και σε όλους εμάς.

Τέλος θα θέλαμε να ενημερωθούμε αν τις συγκεκριμένες ώρες θα έπρεπε να υπάρχει επιστάτης στο γήπεδο ή όχι… διότι εμείς τον ψάξαμε… αλλά δεν τον εντοπίσαμε πουθενά.

Αφού πέρασε αρκετή ώρα, συγκεκριμένα μετά από τρεις ώρες περίπου, επιστρέψαμε ξανά στο χώρο του γηπέδου και η κατάσταση συνέχιζε να παραμένει ίδια.

Με αυτό το άρθρο, όπου παρουσιάζεται όλη η αλήθεια, θέλουμε να ενημερώσουμε το ΝΠΔΔ και το Πρόεδρο αυτού, κ. Παντελή Καμπούρη για την αποτρόπαιη κατάσταση που επικρατεί σήμερα και ευελπιστούμε να επιληφθεί άμεσα επί του θέματος.

Παντελή με φιλικούς χαιρετισμούς, σε ενημερώνω ότι θα πρέπει άμεσα να ερευνήσετε, αν και πότε οι επιστάτες του Δημοτικού Σταδίου βρίσκονται όταν πρέπει και χρειάζεται μέσα σε αυτό.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.