ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ|| Δέσποινα Κουβάτσου – Ζωγράφος

Γράφει η Τασσώ Γαΐλα.

Η Δέσποινα Κουβάτσου μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες σύγχρονες Ελληνίδες ζωγράφους  με καταγωγή από την Αμοργό  και μόνιμη κάτοικος Καλλιθέας Αθηνών αγαπάει πολύ την Χίο την οποία κι έχει επισκεφτεί στο παρελθόν και με χαρά δέχτηκε να συμμετάσχει στην σειρά μας ‘Εικαστικές Τέχνες’.

Η καλλιτέχνης ξεκίνησε από τα μαθητικά της χρόνια στο Γυμνάσιο την ζωγραφική, ένα ανήσυχο πνεύμα που βρήκε διέξοδο πρώτα στις ακουαρέλες της και κατόπιν στον καμβά.

Κλασική γραμμή, νεκρή φύση και τοπία. Αργότερα θα προχωρήσει σε αφαιρετικές γραμμές, σχέδιο ελεύθερο, πορτρέτα και στην πλούσια γκάμα έργων της συνεχώς προσθέτει νέα στοιχεία, νέους πειραματισμούς και πάντα με επιτυχία.

Αυτό το αποδεικνύουν οι πολλαπλές συμμετοχές της σε εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο μικρό λιτό μας αφιέρωμα δίνουμε τον πρώτο λόγο στα έργα της κι όχι στην κριτική τους.

Όλα τα παρουσιαζόμενα έργα είναι λάδι σε καμβά. Θαυμάστε το υπέροχο κι επίκαιρο καρουζέλ. Και: Το σώμα σου κι’ εγώ/ Κεράσια/Μία ορχιδέα όλο θάλασσα/Το δώρο της σποράς, οι τίτλοι ακόμη 4 έργων της.

Δέσποινα Κουβάτσου: ο λογαριασμός της καλλιτέχνιδος στο facebook και Δέσποινα Κουβάτσου-Ζωγράφος η σελίδα που διαχειρίζεται όπου μπορείτε να δείτε περισσότερα έργα της και κάθε τι σχετικό για ενδιαφερόμενους φίλους αγοραστές έργων τέχνης.

Ευχαριστώ θερμά Δέσποινα  για τηνπαρουσία σου στην στήλη. Η φιλία σου με τιμά ιδιαίτερα.

Επιμέλεια στήλης

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.