Εγκρίθηκε ομόφωνα το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική

«Μάρτυρες και πάλι ενός άνευ προηγούμενου εγκλήματος

Εγκρίθηκε ομόφωνα το σχέδιο ψηφίσματος που κατατέθηκε από την παράταξή μας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου της 30ης-7-2018 για τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική με δύο προσθήκες. Το παραθέτουμε παρακάτω ως έχει:

«Tο Δ.Σ. Χίου με αφορμή την τραγωδία που ζει η χώρα μας με τις φωτιές στην Αττική και τους δεκάδες νεκρούς εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στις οικογένειες των αδικοχαμένων συμπολιτών μας, την έμπρακτη συμπαράστασή μας στους πληγέντες.

Δυστυχώς και πάλι γίναμε μάρτυρες ενός νέου, άνευ προηγουμένου εγκλήματος, με δεκάδες νεκρούς, τραυματίες και χιλιάδες πληγέντες που είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται παρανάλωμα στις πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική και τη Δυτική Αττική.

Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά οι πυρκαγιές βρήκαν τις συγκεκριμένες περιοχές όπως και στη Χίο μας το 2012 με ανεπαρκείς υποδομές, περιορισμένα μέσα, κουτσουρεμένη την πυροσβεστική υπηρεσία, ανυπαρξία πολιτικής προστασίας για τέτοιας έκταση φαινόμενα και μορφολογία περιοχών. Η άναρχη δόμηση με διαχρονικές τις κρατικές και κυβερνητικές ευθύνες για το συγκεκριμένο θέμα, σφράγισε το τραγικό αποτέλεσμα.

Παρά την ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστών και όσων εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα μετρούμε νέα θύματα και νέες ανυπολόγιστες καταστροφές λαϊκών περιουσιών και φυσικού πλούτου. Και αυτό γιατί για την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπισή τους δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός κεντρικός σχεδιασμός.

Τα έργα αντιπυρικής προστασίας, όπως και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης δεν αποτελούν κόστος, όπως τα θεωρούν όλες οι κυβερνήσεις, οι δανειστές και όσοι υπηρετούν τους νόμους της αγοραίας αντίληψης για την ανθρώπινη ζωή. Οι ανάγκες των εργατικών και λαϊκών οικογενειών γίνονται κυριολεκτικά θυσία στο βωμό της ανάπτυξης των εχόντων και κατεχόντων, αντί αυτές να αποτελούν οδηγό για τη λαϊκή ευημερία.

Απαιτούμε να κινητοποιηθούν όλες οι απαραίτητες δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού σε όλα τα επίπεδα Διοίκησης για να στηριχθούν οι κάτοικοι όλων των περιοχών. Ειδικά στις πληγείσες περιοχές, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε:

  1. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών δομών Υγείας με προσωπικό και μέσα για την ιατρική περίθαλψη και την εξυπηρέτηση των αναγκών όλου του πληθυσμού της περιοχής.
  2. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα ασφαλούς στέγασης, καθαριότητας και υγιεινής, ένδυσης και σίτισης των πυρόπληκτων οικογενειών.
  3. Έκτακτη και άμεση οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες και στις οικογένειές τους.
  4. Να υπάρξει άμεση αποκατάσταση της ύδρευσης και της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που επλήγησαν.
  5. Οικονομικές ελαφρύνσεις στους πληγέντες από δημοτικά τέλη, οφειλές και υποχρεώσεις προς τους αντίστοιχους δήμους.
  6. Να υπάρξει άμεσα καταγραφή των ζημιών και ολική αποζημίωση των περιουσιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών, των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ (εξοπλισμός, εμπορεύματα κ.ά.)
  7. Να διερευνηθούν και να αποδοθούν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες σε πολιτικό και διοικητικό επίπεδο, όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

Το ΔΣ Χίου συμβολικά θα προσφέρει συγκεκριμένο ποσό  στο λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας για τους πυρόπληκτους.», αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωσή της η ΛΑ.Σ Χίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.