Δραματική διάσωση Έλληνα καπετάνιου στον Ατλαντικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα εντυπωσιακό video που αφορά στην διάσωση και την αεροδιακομιδή 47χρόνου Έλληνα πλοιάρχου του Minerva Gloria έδωσε πριν από μερικές ώρες στην δημοσιότητα η Πολεμική Αεροπορία της Πορτογαλίας η οποία έφερε σε πέρα με επιτυχία την αποστολή.

Συγκεκριμένα οι άνδρες της ενημερώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου για την ανάγκη άμεσης μεταφοράς σε νοσοκομείο του καπετάνιου του τάνκερ Minerva Gloria. To τάνκερ, ελληνικής σημαίας, το οποίο ξεκίνησε από το λιμάνι της Αλταγκράτσια στην Βενεζουέλα στις 12 Φεβρουαρίου, με προορισμό το Ανόβερο της Γερμανίας, βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στην κυριολεξία στην μέση του πουθενά.

Η θέση του εντοπίζονταν στη θάλασσα των Αζορών, 420 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού Terceira. Η διάσωση και αεροδιακομιδή όπως φαίνεται και από το βίντεο έγινε κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες καθώς στην περιοχή οι άνεμοι έφταναν τα 74 χιλιόμετρα την ώρα και τα κύματα τα 12 μέτρα σε ύψος.

Τα δύο ελικόπτερα που συμμετείχαν στην αποστολή μετέφεραν τον Έλληνα πλοίαρχο στο νοσοκομείο του Ponta Delgada ενώ το Minerva Gloria συνέχισε την πορεία του προς Ανόβερο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.