Διάβημα Δένδια στην Τουρκία για την αύξηση των προσφυγικών ροών

 

Διάβημα στον Τούρκο πρεσβευτή έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ο οποίος, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές τον κάλεσε εκτάκτως στο υπουργείο προκειμένου να του εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της Ελλάδας για την αύξηση των ροών μεταναστών από την Τουρκία, η οποία κορυφώθηκε με τη χθεσινή πρωτόγνωρη μαζική άφιξη άνω των 500 μεταναστών στη Λέσβο.
Ειδικότερα, στον Τούρκο Πρέσβη κ. Μπουράκ Οζούγκερτζιν, ο Ν. Δένδιας υπενθύμισε τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Τουρκία στο πλαίσιο της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας του 2016 και την ανάγκη να εφαρμόζει αυτά τα οποία έχουν συμφωνηθεί.

Από πλευράς του, ο Τούρκος Πρέσβης, είπε ότι θα ενημερώσει σχετικά τις Αρχές του και διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην Κοινή Δήλωση και η πολιτική της εν προκειμένω δεν έχει αλλάξει.

Παράλληλα, οι ελληνικές διπλωματικές αρχές ενημέρωσαν σχετικώς την ΕΕ, καθώς αφορά ένα μείζον ζήτημα πρωτίστως ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Αναφερόμενος στις έκνομες τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι το συμφέρον και των δύο χωρών είναι η εμπέδωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή. Συνεπώς, ενέργειες που υπονομεύουν αυτόν τον στόχο δεν είναι αποδεκτές και πρέπει να αποφεύγονται.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.