Δημοτική Αρχή Χίου: Αντιλαϊκός κατήφορος χωρίς πάτο

Για άλλη μία φορά η Δημοτική Αρχή Χίου έδειξε το πραγματικό της αντιλαϊκό πρόσωπο, ταυτιζόμενη πλήρως με την κυβερνητική πολιτική διαχείρισης της λιτότητας, που επιβάλλεται από δανειστές, Ε.Ε., ΣΥΡΙΖΑ με τη συναίνεση όλων των αστικών κομμάτων.

Πεισματικά αρνήθηκε να βρει 150.000 ευρώ για το Βρεφονηπιακό Σταθμό της ΔΗΚΕΧ στο Βαρβάσι, επιμένοντας στη λογική του δανεισμού, για να λύσει το πρόβλημα.

Εκνευρισμένος ο ίδιος ο δήμαρχος και με αφορμή το “κόψτε το λαιμό σας” να βρείτε τα λεφτά αντί να θέλετε δανεισμούς, που τους  απεύθυνε κατ’ ευφημισμό ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μάρκος Σκούφαλος, άρχισε να λαϊκίζει με τα γνωστά “αν είσαστε εσείς τι θα κάνατε”, “δεν έχετε προτάσεις”, ξεχνώντας  ότι ο ίδιος διοικεί και όχι η Λαϊκή Συσπείρωση.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να εγκαλεί τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου γιατί δεν κλείνει το μικρόφωνο του δημοτικού μας συμβούλου, αφού είχε περάσει ο χρόνος του.

Πήρε βέβαια τις πληρωμένες απαντήσεις του, ότι αν η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν στη διοίκηση του δήμου, δεν θα δεχόταν να μην διεκδικεί τους παρακρατούμενους πόρους, να μην κινούσε γη και ουρανό για να πάρει τουλάχιστον ένα μέρος τους, να μην έβρισκε τα κονδύλια έχοντας μία διαχείριση που θα πλήρωναν οι λίγοι και έχοντες υπέρ των πολλών και συμμαζεύοντας μία σειρά αεριτζίδικα δεκαπεντοχίλιαρα σε φανφάρες και βιτρίνες, όπως τα 400 χιλιάρικα που με ευκολία πετά προς βοήθεια ιδιωτικών φορέων.

Αφού όμως προκληθήκαμε, ας απαντήσει η δημοτική αρχή του κυρίου Βουρνού εδώ και τώρα:

– Δεν μπορεί να βρει 150.000 ευρώ μέσα σε περίπου 13 εκατομμύρια χρέη προς το δήμο, ανάμεσα στα οποία μεγαλοοφειλέτες συνειδητοί κοπανατζήδες; Ποιους τελικά καλύπτει και δεν προχωρά στην είσπραξη χρημάτων από μεγαλοοφειλέτες, κυνηγώντας τους μη έχοντες και δίνοντας εντολές να συλλέγονται τα 50αρικα και τα χρέη της φτωχολογιάς;

– Με το διακανονισμό με την επιχείρηση “ΛΑΤΩ” πρότεινε ή όχι εισηγητικά την παραγραφή 85.000 ευρώ χρεών της επιχείρησης με τη λογική ας πάρω λιγότερα, αρκεί να τα πάρω;

– Aπό τα 500.000 ευρώ για χορτοκοπές δεν μπορούν να διατεθούν 400.000 ευρώ, προκειμένου να δοθούν τα υπόλοιπα για το Βρεφονηπιακό Σταθμό; Το εν λόγω όμως κονδύλι θα κατατμηθεί σε δεκαχίλιαρα που μεταφράζονται σε ρουσφέτια προεκλογικά. Κάθε μικροεργολάβος και χορτοκοπτικό και φυσικά οι ψήφοι από πίσω.

-Τέλος στο λεξιλόγιο της υπάρχουν και οι λέξεις “αγωνίζομαι”, “απαιτώ”, “διεκδικώ” ή μόνο η λέξη “υποτάσσομαι”;

Μόνο ταξίδια πασαρέλας ξέρει να κάνει;; Ας πάει να χτυπήσει τη γροθιά της στα υπουργεία να ζητήσει αυτά που της ανήκουν ή μήπως αυτά είναι λαϊκισμός;
Ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου, μέχρι τέλους απαιτήσαμε λύση εδώ και τώρα. Άμεσα από τους ίδιους πόρους να εκταμιευτούν τα 150.000 ευρώ για το Bρεφονηπιακό στο Bαρβάσι.

Τα λεφτά υπάρχουν και μπορούν άμεσα να τα βρουν. Είναι για άλλη μία φορά υπόλογοι απέναντι σε γονείς και εργαζόμενους για την πολιτική τους, που έχει και θύμα τα ίδια τα παιδιά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.