Δεν καλύφθηκαν όλα τα κενά εκπαιδευτικών σε Χίο, Οινούσσες και Ψαρά – Να ξανά τρέξει το σύστημα για προσλήψεις αναπληρωτών

Με την ανακοίνωση της πρόσληψης των προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών Γενικής Παιδείας των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τη Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, διαπιστώθηκε ότι δεν συμπεριελήφθησαν στο σύστημα του Υπουργείου Παιδείας όλα τα δηλωθέντα από το ΠΥΣΔΕ Χίου κενά.

            Χαρακτηριστικά από τα 25 κενά της Α΄ Χίου δεν καλύφθηκαν τα 13 εκ των οποίων τα 4 είναι κενά φιλολόγων.

            Πιο τραγικά είναι τα πράγματα στη Β΄ Χίου (ακριτικά νησιά Οινουσσών και Ψαρών) όπου από τα 13 δηλωθέντα κενά καλύφθηκαν μόνο τα 2. Μεταξύ των 11 κενών που δεν καλύφθηκαν, τα 4 είναι κενά φιλολόγων, τα 2 μαθηματικών και το 1 φυσικής, γεγονός που καθιστά αδύνατη την λειτουργία των τριών μικρών σχολικών μονάδων.

            Η μη δήλωση όλων των κενών στο σύστημα έχει και μία άλλη πολύ σοβαρή παράμετρο, την «ανθρώπινη». Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, αυτοί που έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και των περικοπών τις σχολικές μονάδες είναι πρωτίστως άνθρωποι. Σήμερα πολλοί από αυτούς είτε δεν είδαν το όνομά τους στη σχετική απόφαση είτε προσελήφθησαν σε μια άλλη περιοχή και αυτό με υπαιτιότητα της υπηρεσίας. Χαρακτηριστική περίπτωση μαθηματικός, μητέρα τριών παιδιών που φοιτούν σε τάξη του δημοτικού, μόνιμος κάτοικος Ψαρών, υποχρεώνεται να μετοικήσει σε νησί της Δ΄ Δωδεκανήσου τη στιγμή που υφίσταται κενό της ειδικότητάς της στο Γυμνάσιο ΛΤ Ψαρών.

            Η ΕΛΜΕ Χίου ζητάει από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να δείξει την πρέπουσα ευαισθησία και να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση της αδικίας. Είναι επιβεβλημένη ανάγκη να ξανατρέξει το «σύστημα» αφού πρώτα έχουν περαστεί σε αυτό όλα τα δηλωθέντα κενά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.