ΔΕΗ: Μειώνει το ποσοστό έκπτωσης για τους συνεπείς καταναλωτές

Σε μία προσπάθεια να βελτιώσει την κερδοφορία της, η ΔΕΗ προχωρά –όπως όλα δείχνουν- σε μείωση των εκπτώσεων που ισχύουν σήμερα.

Συγκεκριμένα, μειώνεται η έκπτωση για τους συνεπείς καταναλωτές από το 15% στο 10% και από το 6% στο 4% για όσους προπληρώνουν το ρεύμα για έναν χρόνο. H εφαρμογή της νέας τιμολογιακής πολιτικής αναμένεται να ξεκινήσει από την 1η Απριλίου 2019.

Όπως θα περίμενε κανείς, η οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από θέματα τιμολόγησης ηλεκτρικού ρεύματος είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ανησυχία για πιθανές αυξήσεις. Όμως ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης φρόντισε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό (ΟΡΕΝ), τοποθετήθηκε για την απόφαση της Διοίκησης της ΔΕΗ σχετικά με τη μείωση των εκπτώσεων συνέπειας και παράλληλα ξέκοψε κάθε συζήτηση γύρω από το θέμα των τιμολογίων. «Η ΔΕΗ αποφασίζει για τις εκπτώσεις που κάνει στους πελάτες της στο πλαίσιο του ανταγωνισμού. Είναι 100% δική της απόφαση. Αυτή ρυθμίζει την εκπτωτική της πολιτική, δεν είναι θέμα της κυβέρνησης. Την κυβέρνηση την αφορά η τιμή του ρεύματος. Έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση στην τιμή του ρεύματος, κι αυτό είναι κυβερνητική ευθύνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Σταθάκης.

Επίσης προσέθεσε ότι σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα μειώθηκε και το 2017 και το 2018 εξαιτίας του ανταγωνισμού και των εμπορικών πολιτικών των εταιρειών.

Η μείωση των εκπτώσεων πάντως αναμένεται να συμβάλει στην επίτευξη ενός στόχου που αποτελούσε και μνημονιακή υποχρέωση. Συγκεκριμένα, θα έπρεπε να υπάρξει μεγαλύτερη διείσδυση ιδιωτών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε μέχρι το τέλος του έτους η ΔΕΗ να είχε πελατολόγιο της τάξης του 50% της αγοράς. Σήμερα κατέχει λίγο πάνω από το 80% και όπως λένε καλά ενημερωμένες πηγές, τώρα αυτό το ποσοστό αναμένεται να μειωθεί. Πολύ δύσκολα όμως θα φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο μέσα σε 9 μήνες.

Το θέμα της μείωσης των εκπτώσεων προκάλεσε και πολιτικές αντιδράσεις με τον Κώστα Σκρέκα, Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ, να κατηγορεί κυβέρνηση και διοίκηση της ΔΕΗ ότι τιμωρούνται με αυξήσεις οι συνεπείς καταναλωτές της επιχείρησης και επιβραβεύονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.