ΔΑΚΕ Χίου: Απαιτούμε την άμεση κάλυψη όλων ανεξαιρέτως των κενών με προσλήψεις αναπληρωτών συναδέλφων – Να πραγματοποιηθεί άμεσα η Β΄ Φάση προσλήψεων

Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019 το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στην πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών συναδέλφων μας για το διδακτικό έτος 2019-2020 για να καλυφθούν τα κενά σε διδακτικό προσωπικό (25% περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών στην πρώτη φάση φέτος σε σχέση με πέρσι). Εξ’ αυτών οι 16.191 προσελήφθησαν στην Πρωτοβάθμια Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και Γενική Εκπαίδευση, ενώ  μόλις 4367 στην Δευτεροβάθμια Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και Γενική Εκπαίδευση.

Συνέπεια αυτού ήταν να καλυφθούν το 35% περίπου των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών. Στην Ειδική Αγωγή, ωστόσο, που αναμένουμε τον διορισμό μονίμων εκπαιδευτικών στα τέλη Νοεμβρίου (η προχειρότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους καθυστερεί), το ποσοστό κάλυψης των κενών αγγίζει το 75% περίπου (καλύφθηκαν τα 18 απ’ τα 26 κενά σε ΣΜΕΑΕ και ΤΕ).

Απαιτούμε, επομένως, ως παράταξη την άμεση κάλυψη όλων ανεξαιρέτως των κενών με προσλήψεις αναπληρωτών συναδέλφων. Κι αυτό μπορεί να ξεκινήσει να υλοποιείται μόνο με την άμεση πραγματοποίηση της Β’ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών. Οφείλει το Υπουργείο Παιδείας να διορθώσει άμεσα αυτόν τον μη ικανοποιητικό αριθμό των προσλήψεων αναπληρωτών στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Βέβαια, αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ακόμη δεν ξεκίνησαν τα σχολεία και έχουν, επίσης, έρθει οδηγίες για την διδασκαλία μαθημάτων ειδικότητας στα ΕΠΑΛ, καθώς και καθηγητές ειδικοτήτων έστω και λιγότεροι.

Κι επειδή κάποιοι έχουν ‘’κοντή’’ μνήμη καλό είναι να μην ξεχνούν ότι πέρσι επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών είχε ‘’ξεχάσει’’ τη Χίο, τις Οινούσσες και τα Ψαρά στην Α’ φάση https://www.efsyn.gr/ellada/ekpaideysi/163337_elme-hioy-na-xanatrexei-systima-ton-proslipseon, κάτι το οποίο φέτος δεν επαναλήφθηκε.

Χαιρετίζουμε, επίσης, την επανεμφάνιση με ανακοίνωσή της μετά από 4,5 χρόνια επιτομής κυβερνητικού συνδικαλισμού και πλήρους αφωνίας της παράταξης της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης (ας θυμηθούμε την περσινή ‘’βάζω πλάτη’’ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στάση της για την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό των νησιών μας https://www.amanivoice-chios.gr/2018/11/%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%B3%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%87%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%AC/ ). Επέστρεψε στην συνδικαλιστική της κανονικότητα, εκείνη της στείρας εργολαβικής αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση σε κυβέρνηση για να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία (μόνο αυτό τους ενδιαφέρει).

Τέλος, βρισκόμαστε στις 08-09-2019 κι ακόμη να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Χίου τα λειτουργικά κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων της Χίου. Συνέπεια αυτού ήταν οι αναπληρωτές συνάδελφοι να δηλώσουν περιοχές προτίμησης στα τυφλά και οι μόνιμοι συνάδελφοι να δηλώσουν σχολεία προτίμησης, επίσης, στα τυφλά και τοποθετήθηκαν, μάλιστα, σ’ αυτά για το σχολικό έτος 2019-2020 την εβδομάδα, που μας πέρασε. Μιλάμε για πλήρη αδιαφάνεια. Ποια είναι άραγε η θέση των αιρετών του κλάδου (ΕΝΩΤΙΚΗΣ και ΠΕΚ) για το ζήτημα αυτό; Το επικροτούν, μήπως, στα πλαίσια της εδώ και χρόνια αγαστής συγκυβέρνησης ΕΝΩΤΙΚΗΣ και ΠΕΚ στο ΠΥΣΔΕ Χίου;

  

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.