Δήλωση του Υ.ΝΑ.Ν.Π. κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για την απελευθέρωση του Έλληνα δόκιμου Μηχανικού Ε.Ν. Δημήτρη Γκιάτη

Τη χαρά και την ικανοποίησή του για το αίσιο τέλος της ομηρίας του Δόκιμου Μηχανικού Ε.Ν Δημήτρη Γκιάτη ο οποίος από τις 4 Νοεμβρίου 2019 είχε απαχθεί μαζί με τρία ακόμη μέλη του πληρώματος ελληνόκτητου πετρελαιοφόρου από πειρατές στο Τόνγκο, εξέφρασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η απαγωγή του Δημήτρη Γκιάτη, του δόκιμου Μηχανικού έληξε και πολύ σύντομα θα βρίσκεται στην αγκαλιά της οικογένειάς του. Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκα έδωσα εντολή στις υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας οι οποίες σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών αλλά και ακολουθώντας τις εντολές του Πρωθυπουργού, παρακολουθήσαμε την υπόθεση προκειμένου να συμβάλουμε στο αίσιο τέλος της», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης και πρόσθεσε:

«Θέλω να ευχηθώ στον Δημήτρη να συνεχίσει τη ζωή και τη σταδιοδρομία του και να αφήσει πολύ γρήγορα πίσω του το συγκεκριμένο περιστατικό».

Σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κρατήθηκε ο νεαρός Δόκιμος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανέφερε: «περισσότερα θα έχουμε με την πρώτη ευκαιρία, όταν θα καλέσω τον ίδιο τον Δημήτρη εδώ στο Υπουργείο, για να μάθω περισσότερα και για τη διαδικασία της απαγωγής αλλά και για τα όσα μεσολάβησαν τις 40 ημέρες περίπου που εξελισσόταν οι διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς. Το σημαντικό είναι ότι ο Δημήτρης είναι καλά στην υγεία του, είναι ένα νέο παιδί με όλη τη ζωή και όλο το μέλλον μπροστά του κι εμείς ως Υπουργείο Ναυτιλίας θα σταθούμε δίπλα του και στην οικογένειά του και θα είμαστε παρόντες όπου μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι».

Ο κ. Πλακιωτάκης συμπλήρωσε ότι «αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται οι τυπικές διαδικασίες για τον επαναπατρισμό του και πολύ σύντομα θα είναι πίσω στην πατρίδα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.