Δήλωση Μ. Κόνσολα για την εμπλοκή που δημιουργήθηκε στο θέμα παράτασης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

Ένας πρόθυμος για όλα Πρωθυπουργός, ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα και παράλληλα δεσμεύεται για την οριστική κατάργηση το Δεκέμβριο των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα 5 νησιά του Αιγαίου».
Ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την εμπλοκή που δημιουργήθηκε στο θέμα της παράτασης ισχύος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου:
«H ανίσχυρη και πρόθυμη για όλα, κυβέρνηση Τσίπρα, δέχεται το ένα χαστούκι μετά το άλλο. Η εμπλοκή που ανέκυψε με την παράταση ισχύος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε (5) νησιά που έχουν μετατραπεί σε χώρους εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων, είναι αποκαλυπτικό της ανυποληψίας στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση αναζητεί ισοδύναμα 28 εκ. ευρώ, τη στιγμή που τα χρήματα αυτά δεν αντιστοιχούν στις εισπράξεις από το ΦΠΑ στα πέντε (5) νησιά του Αιγαίου και είναι άγνωστο από που και πως προκύπτει αυτό το ποσό.
Το χειρότερο είναι, όπως αποκάλυψε ο κ. Ρέκλινγκ, ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεσμεύτηκε ότι η παράταση ισχύος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε (5) νησιά είναι προσωρινή και θα καταργηθεί το Δεκέμβριο.
Θυμάται κανείς τη δήλωση του Πρωθυπουργού πριν από 15 ημέρες ότι όσο είναι αυτός Πρωθυπουργός δεν θα καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου;
Είναι σαφές ότι το αφήγημα του κ. Τσίπρα για έξοδο από το μνημόνιο, έχει καταρρεύσει. Δεν το πιστεύει κανείς.
Ένας αδύναμος και πρόθυμος για όλα Πρωθυπουργός δεσμεύει τη χώρα με απαράδεκτες συμφωνίες και διαλύει τη νησιωτική οικονομία και τη μεσαία τάξη.
Ιδιαίτερα για τα νησιά, ο Πρωθυπουργός, καθίσταται επικίνδυνος. Ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία με τη Γερμανία για τη μεταφορά στη χώρα μας και άλλων παράνομων μεταναστών και προσφύγων, ενώ βαρύνεται με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που έχει και αυτή την υπογραφή του.
Όλα αυτά τα κάνει για να τον αφήνουν οι δανειστές (κάνοντας βεβαίως και αυτοί τη δουλειά τους) να διακινεί το παραμύθι της καθαρής εξόδου, αλλά και για να μείνει στην εξουσία λίγους μήνες ακόμα.
Απλά να υπενθυμίσω ότι, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά, μείωσε το ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, παρά την αντίθετη άποψη της Τρόικας, δεν υπήρξαν αντιδράσεις από την πλευρά των εταίρων μας γιατί τότε υπήρχε μια σοβαρή κυβέρνηση και αποφασισμένη να προχωρήσει.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.