Γ. Βρούτσης: Βρέθηκαν αποφάσεις για μηνιαίες συντάξεις 24.000 ευρώ

Απόφαση για έκδοση σύνταξης ακόμη και 23.900 ευρώ βρήκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του στο υπουργείο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρόν» το οποίο αναφέρεται στις «παρενέργειες του νόμου Κατρούγκαλου».

«Ενημερώθηκα ότι ήταν έτοιμες να εκδοθούν αποφάσεις για συντάξεις ύψους 10.000 ευρώ τον μήνα, 12.000 ευρώ, 15.000 ευρώ, 18.000 ευρώ, 20.000, έως και 24.000 ευρώ τον μήνα» ανέφερε ο κ. Βρούτσης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, το ζήτημα προέκυψε γιατί ο νόμος Κατρούγκαλου «δεν ορίζει πλέον κανένα ανώτατο πλαφόν στο ύψος της χορηγούμενης σύνταξης».

Στις δηλώσεις ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε ότι «έδωσε προφορική εντολή για την μη έκδοση συντάξεων άνω των 10.000 ευρώ». Ο ίδιος διερωτήθηκε αν πρόκειται για ανικανότητα ή δολιότητα. «Δε νοείται υπουργός να το ξέρει ότι θα εκδοθούν συντάξεις τέτοιου επιπέδου και να αδιαφορεί. Το ήξερε πάνω από πέντε μήνες και δεν έκανε τίποτα» υποστήριξε.

«Δυστυχώς, κάποιες από αυτές τις συντάξεις έχουν ήδη εκδοθεί, δεν τις πρόλαβα» πρόσθεσε και έκανε λόγο για αβλεψία και αστοχία του νόμου Κατρούγκαλου.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται «κατεπείγουσα νομοθετική παρέμβαση» και επισήμανε ότι θα υπάρξει συντεταγμένη διαδικασία για την αλλαγή του νόμου Κατρούγκαλου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.