Γονείς ζητούν να επιστραφούν άμεσα όλα τα χρήματα από την ακύρωση των σχολικών εκδρομών

Σοβαρό ζήτημα έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το θέμα της μη επιστροφής των χρημάτων από τα ταξιδιωτικά πρακτορεία των σχολικών εκδρομών που ακυρώθηκαν.

Γονείς ζητούν την επιστροφή των καταβληθέντων ποσών για τις εκδρομές που δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω κορωνοϊού.

Από πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά και από το νησί μας, γονείς και σύλλογοι καταγγέλλουν την μη επιστροφή του συνόλου του ποσού που κατέβαλαν για να συμμετάσχουν στις σχολικές εκδρομές τα παιδιά τους ή και οι ίδιοι ως συνοδοί.

Υπάρχουν και γονείς οι οποίοι καταγγέλλουν ότι ενώ δεν πρόλαβαν να δώσουν το σχετικό ποσό που απαιτούνταν για την εκδρομή, -που τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω της πανδημίας-, τους κάλεσαν από το σχολείο και τους ζητήθηκε να το καταβάλλουν.

Το Υπουργείο Παιδείας έκανε συστάσεις ώστε να μην πραγματοποιηθεί καμία  εκδρομή όμως από ότι φαίνεται δεν φρόντισε με τις ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις να επιστραφούν τα χρήματα στους γονείς από τα Πρακτορεία Τουρισμού  που παράνομα τα παρακρατούν. Όλοι γνωρίζουν ότι οι εκδρομές που ανεστάλησαν είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν σε άλλο χρόνο λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν.

Σε σχολεία του νησιού μας υπάρχουν περιπτώσεις όπου έχουν δοθεί μέχρι και 400 ευρώ από κάθε γονέα για τις εκδρομές και όταν ζήτησαν να τους επιστρέψουν το ποσό, τους είπαν ότι αυτό δεν είναι εφικτό.

Οι γονείς ανέφεραν κατηγορηματικά σε δηλώσεις τους ότι “Δεν μας περισσεύουν τα χρήματα. Αφού η εκδρομή δεν πραγματοποιήθηκε το σωστό είναι να επιστραφούν.

Ζητούν άμεσα την επιστροφή της προκαταβολής ή ολόκληρου του ποσού της σχολικής εκδρομής που ακυρώθηκε, λόγω της απόφασης του Υπουργείου για αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.