Γκρέμισαν τον σταυρό στη Μυτιλήνη

Άγνωστοι γκρέμισαν τη νύχτα της Κυριακής, υπερμεγέθη τσιμεντένιο σταυρό, που είχαν τοποθετήσει στη βραχώδη ακτή Απελή, κάτω από το κάστρο της Μυτιλήνης.

Ο σταυρός είχε τοποθετηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου και είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις πολιτών και ιδιαίτερα μελών της Κίνησης «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», οι οποίοι χαρακτήριζαν την πράξη «προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας». Ας σημειωθεί ότι στην ακτή αυτή συχνάζουν στη διάρκεια του καλοκαιριού εκτός των Ελλήνων και πολλοί μετανάστες, αιτούντες άσυλο που διαμένουν στη Λέσβο.

Αντίδραση υπήρχε από μερίδα ντόπιων, που έφθασαν στα όρια επιθέσεων κατά της προέδρου της «Συνύπαρξης». Κι ενώ το θέμα είχε ξεχαστεί και παρέμενε μόνο το αίτημα της «Συνύπαρξης» προς τις αρμόδιες αρχές, «να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων», ήρθε η καταστροφή του από αγνώστους.

Ας σημειωθεί ότι το γεγονός, από την ώρα που έγινε γνωστό, προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από ομάδα Μυτιληνιών, όπου και ετοιμάζονται να επαναφέρουν τον σταυρό στην θέση του. Η όλη κατάσταση, σύμφωνα με τις αρχές, συντείνει σοβαρά στη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων κοινωνικής συνοχής στη Λέσβο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.