Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τα δικαιώματα του Παιδιού (20/11), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το «Θέατρο ΡΕΤΡΟ», παρουσιάζει την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου (ώρες 09:30 και 11:30), τη θεατρική παράσταση «Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι», για παιδιά προσχολικής ηλικίας και μαθητές Α΄ και Β΄ Δημοτικού, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

 

Μια φορά και έναν καιρό ένας πρίγκιπας ήθελε να παντρευτεί. Γύρισε όλη τη γη αλλά δεν βρήκε πουθενά μια πριγκίπισσα και επέστρεψε στο παλάτι του. Ένα βράδυ με τρομερή καταιγίδα χτύπησε το κουδούνι του παλατιού μια κοπέλα, η οποία ισχυρίστηκε πως είναι πριγκίπισσα. Η Βασίλισσα για να μάθει εάν λέει την αλήθεια, έδωσε εντολή να την βάλουν να κοιμηθεί σε κρεββάτι με 20 στρώματα και κάτω από αυτά να τοποθετήσουν ένα μπιζέλι. Το επόμενο πρωί η Βασίλισσα και ο πρίγκιπας τη ρώτησαν πως κοιμήθηκε. Η απάντηση της κοπέλας αποκαλύπτεται επί σκηνής.

 

Ταυτότητα παράστασης:

Σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Κυραγιάννη, Αγγελική Φράγκου

Διδασκαλία κούκλας: Εμμανουέλα Καποκάκη

Placement: Ηρακλής Μπριασούλης

Σκηνικά αντικείμενα & Μουσική επιμέλεια: Θέατρο ΡΕΤΡΟ

Κοστούμι: Βιβέτα Στρατηγού

Γραφιστικά: Σπυριδούλα Αρταβάνη

Οργάνωση παραγωγής: Θηρεσία Θεοδώρου

Ερμηνεία: Αγγελική Φράγκου

Φωνή «μαμάς»: Μαργαρίτα Κυραγιάννη

Φωνή «βασίλισσας»: Ελένη Κασσίου

Φωνή «πρίγκιπα»: Αχιλλέας Παπαγεωργίου

Διάρκεια: 40 λεπτά

 

Το έργο, που βασίζεται στο Δανέζικο παραμύθι του Χανς Κριστιαν Άντερσεν «Η πριγκίπισσα και το ρεβίθι», έχει διασκευάσει η Μαργαρίτα Κυραγιάννη.

 

Μετά την κάθε παράσταση θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι.

Διάρκεια: 30 λεπτά

 

 

Η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.