Για τους αιρετούς άρχοντες τι εστί Επίταξη ακινήτων;

Η επιλογή επίταξης επί ακινήτων αφορά την έγκαιρη εξασφάλιση των αναγκαίων ακινήτων για την εκτέλεση Δημοσίων έργων. Είναι η δέσμευση αστικού ή αγροτικού ακινήτου για καθορισμένο χρονικό διάστημα μέχρις το πέρας των διαδικασιών εάν χρειαστεί να γίνει απαλλοτρίωση προκειμένου να ξεκινήσουν έγκαιρα και άμεσα οι εργασίες κατασκευής του έργου χωρίς καθυστέρηση από διάφορες δικαστικές αποφάσεις και διαδικασίες τυχόν προσφυγών. Η επίταξη μπορεί να ξεκινήσει αμέσως μετά την δημοσίευση σε ΦΕΚ της απόφασης κήρυξης της εφαρμογής και για τυχόν απαλλοτρίωσης. Υπάρχουν πολλές νομικίστικες εφαρμογές που ξεπερνιούνται άμεσα χωρίς καμία χρονοτριβή με την δημοσίευση του ΦΕΚ για την επίταξη!
Αξιότιμοι κύριοι αιρετοί του Δημοτικού συμβουλίου Δήμου Χίου πριν λίγες μέρες ζητούσατε να κηρυχθούν τα νησιά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ που λέει ο λόγος και απευθύνομαι συγκεκριμένα σε νομικούς και σε εφέδρους αξιωματικούς δημοτικούς και Περιφερειακούς συμβούλους από την εμπειρία και την επαγγελματική σας διαδρομή είναι ποτέ δυνατόν να σταματήσει έργο που έχει σχέση με την ασφάλεια του Ελληνικού κράτους και μάλιστα όταν έχει γίνει και επίταξη του ακινήτου ή αγροτικού εδάφους; Εδώ έχει γίνει όλη η Ελλάδα κουβάρι και οι τοπικές κοινωνίες μαλλιά κουβάρια και μας λέτε ότι το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Να κάνει τι; Αντί να λέτε και Ευχαριστώ που η απόφαση για επίταξη σας ξεμπλοκάρει από την ανευθυνότητα που επιδεικνύεται τόσο καιρό και τις παλινωδίες σας που δεν συμφωνούσατε να οριοθετήσετε ένα συγκεκριμένο τόπο που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει κλειστό κέντρο κράτησης παράνομων αλλοδαπών τώρα αποφασίσατε για προσφυγή στην δικαιοσύνη!
Και τι θέλετε να είμαστε Ξέφραγο Αμπέλι όλη η Χίος και όλα τα νησιά με όλους αυτούς τους λαθρομετανάστες να αλωνίζουν μέσα στις πόλεις και τα χωριά μας; Να γίνουν κλειστές δομές κέντρα κράτησης παράνομων αλλοδαπών και να κλείσουν οι ανοικτές δομές που είναι ανεξέλεγκτες. Νομίζετε ότι οι Χιώτες και οι άλλοι νησιώτες τρώμε κουτόχορτο και δεν καταλαβαίνουμε ότι προσπαθείτε να δικαιολογήσετε την ασυνεννοησία σας τόσων μηνών επειδή όλοι βγάζατε την ουρά σας έξω από τυχόν ευθύνες και ρίχνετε το μπαλάκι ο ένας στον άλλο. Όλα αυτά τα γεγονότα έχουν καταγραφεί στα διοικητικά σας προσόντα που θα σας κρίνουν στο μέλλον. Είναι η λεγόμενη πραγματική αξιολόγηση των έργων σας. Δυστυχώς όλοι σας δείξατε στην κοινωνία ότι είστε άξιοι της τύχης σας! Δεν θέλω να γράψω τίποτα άλλο για να μην παρεκτραπώ επειδή οι περισσότεροι είστε γνωστοί και φίλοι έστω και μακρινοί!
Καλά Μυαλά!
Χίος 11 Φεβρουαρίου 2020
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.