Για άλλη μια φορά ποδοπατούνται αποφάσεις τοπικών συμβουλίων

Στις 6-9-2018 το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου δέχτηκε την πρόταση της ΛΑ.Σ. για τη συντήρηση των πεζοδρομίων του παραλιακού δρόμου και αναγνώρισε την αυθαίρετη παραχώρηση δημοτικού ακινήτου «Μυλαράκι» από το χωρικό Αντιδήμαρχο Ομηρούπολης.

Ύστερα απ’ αυτό θεωρήσαμε φυσικό να ρωτήσουμε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Χίου, στις 19-9-2018, αν έλαβε η Δημοτική Αρχή τις αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου.

Απουσία -εκείνη τη στιγμή- του χωρικού Αντιδημάρχου, το λόγο έλαβε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, ο οποίος αναίρεσε και την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου και μας ενέπαιξε, λέγοντας ότι δεν έγινε καμιά παραχώρηση του εν λόγω ακινήτου, αφού αυτό ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

Όσο για συντήρηση των παραλιακών πεζοδρομίων, μας παρέπεμψε εκ νέου στην Περιφερειακή Ενότητα, της οποίας είναι αρμοδιότητα και μεταξύ τους ο Δήμος έχει ζητήσει προγραμματική σύμβαση, που  όμως δεν υπάρχει καμιά απάντηση.

Να του υπενθυμίσουμε τη λαϊκή θυμοσοφία «όπου θε ο τσουκαλάς, κολλά τ’ αυτιά του τσουκαλιού»;

Αφού ήταν παρών στη συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας  Βροντάδου, όταν συζητιόταν το θέμα της αυθαίρετης παραχώρησης,  γιατί δεν εξέφρασε την αντίθετη άποψή του από αυτήν του Σώματος, αλλά μεταχρονισμένα προσπάθησε στο Δ.Σ. να αναιρέσει, δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα;

Να του θυμίσουμε ότι η πινακίδα του συλλόγου στον οποίον παραχωρήθηκε ρητά και παράτυπα, μοστράριζε αρκετές μέρες πάνω από το κτίσμα, μέχρι που η ΛΑ.Σ. παρενέβη φέρνοντας το θέμα προς συζήτηση και το Τοπικό Συμβούλιο αναγνώρισε την αυθαιρεσία; Να του θυμίσουμε ότι μετά την απόφαση της Τοπικής Κοινότητας, η πινακίδα καθαιρέθηκε άρον άρον; Γιατί άραγε; (Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστοι μάρτυρες).

Όσο για τη συντήρηση των παραλιακών πεζοδρομίων και την απαίτηση της ΛΑ.Σ. να γίνει μεταξύ Περιφερειακής Ενότητας  και Δήμου προγραμματική σύμβαση στο βαθμό που εμπλέκεται η καθεμιά σε διάφορα έργα, τι διεκδίκησε, τι απαίτησε από αυτήν η Δημοτική Αρχή, για να φτάσει στο σημείο να δηλώσει ότι δεν υπάρχει εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας καμιά απάντηση;

Την υποκρισία και το στρουθοκαμηλισμό τον αφήνουμε σ’ αυτούς που δικαιωματικά ανήκει.  Θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου που απαιτείται έλεγχος, διαφάνεια, αγώνας για το λαϊκό δίκιο, δίνοντας το χέρι σ’ όποιον θέλει να «σηκωθεί».-

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.