Γιατί υπάρχει ακόμη το ΝΑΤΟ;

Μετά την κατάρρευση του Ανατολικού Συνασπισμού και τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας, ουσιαστικά η αποστολή του ΝΑΤΟ έληξε, ολοκληρώθηκε, αφού διαλύθηκε ο πραγματικός εχθρός για τον οποίο συστάθηκε!

Έτσι τίθεται το εύλογο ερώτημα! Από το 1991 μέχρι σήμερα ποια η χρησιμότητα υπάρξεως του ΝΑΤΟ; Πού ωφελεί την ανθρωπότητα; Από τη στιγμή που η ύπαρξη του βασιζόταν στη συλλογική άμυνα των μελών – κρατών του, σύμφωνα με το άρθρο 5 του καταστατικού του! Το οποίο υπαγορεύει την προστασία ενός μέλους του ΝΑΤΟ όταν αυτό δεχτεί επίθεση! Αφού, η γέννηση του ΝΑΤΟ είχε αμυντική υπόσταση! Αλλά μετά το 1991 εξελίχτηκε σε επιθετική! Όλες οι πολεμικές επιχειρήσεις, στο Αφγανιστάν, στο Ιρακ, στην Γιουγκοσλαβία και οι οποίες βαφτίστηκαν Νατοϊκές, δεν είχαν καμιά σχέση με την ουσιαστική αποστολή του ΝΑΤΟ! Αυτές όλες οι πολεμικές επιχειρήσεις, είχαν σχέση με τα γεωστρατηγικά – γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ και των πετρέλαιο-εταιρειών τους!

Άρα, η πραγματική αποστολή του ΝΑΤΟ μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενώσεως και του στρατιωτικού βραχίονα του Συμφώνου της Βαρσοβίας, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, είναι για την προστασία των Αμερικανικών συμφερόντων σε διάφορες επίμαχες περιοχές της υδρογείου! Υπάρχει το ΝΑΤΟ για να πατάει γερά το πόδι της η Αμερική στην Ευρώπη!

Όμως, μήπως υπάρχει και μια άλλη εκδοχή;,

Μήπως το ΝΑΤΟ λειτουργεί πλέον, ως σχεδιαστής δημιουργίας εμπόλεμης κατάστασης, ακόμη και μεταξύ των κρατών – μελών του; Και γίνομαι πιο κατανοητός!

Στις Άλπεις των Ιταλοί-Αυστριακών συνόρων, πλησίον της πόλεως του Τιρόλο υπάρχει Νατοϊκή βάση στην οποία συνεκπαιδεύονται αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ σε σενάρια δημιουργίας και αντιμετώπισης κρίσεων ηλεκτρονικού πολέμου κτλ.!

Εκεί, το 1994 Έλληνας ανώτερος αξιωματικός που είχε σταλεί για εκπαίδευση, ανακάλυψε με μεγάλη έκπληξη σε μια μικρή επιχειρησιακή αίθουσα, αναρτημένο χάρτη των Σκοπίων με το όνομα “Μακεδονία”! Που περιελάμβανε τη Βουλγαρική Μακεδονία του Πιρίν, και τη Μακεδονία του Αιγαίου!

Δηλαδή η Ελλάς είναι μέλος του ΝΑΤΟ, για να απεργάζεται η Βορειοατλαντική Συμμαχία τον εδαφικό της διαμελισμό;

Δηλαδή το ΝΑΤΟ, αντιγράφει διαμελιστικά σχέδια κατά της συμμάχου Ελλάδος, της Τρίτης Κομμουνιστικής Διεθνούς του Στάλιν, του Τίτο και του Δημητρώφ; Τι λέτε κύριε Γενς Στόλτενμπεργκ Γενικέ Γραμματέα του ΝΑΤΟ;

Για την αντιγραφή από την Ελεύθερη ώρα της 10/2ου
Ευάγγελος Ζύμαρης

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.