Βιβλιοθήκη Χίου «ΚΟΡΑΗΣ»: Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα με ποικιλία δράσεων

Το Εφορευτικό Συμβούλιο και η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής», στα πλαίσια σχεδιασμού μιας σύγχρονης πολιτικής για την Βιβλιοθήκη και το βιβλίο και μετά την επιτυχημένη υλοποίηση των θεσμοθετημένων καλοκαιρινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων  με ένα δίκτυο εθελοντών διοργανώνει και για φέτος μία ποικιλία δράσεων.

Η ανάπτυξη δικτύου εθελοντών πέρα από την υποστήριξη των δράσεων, αποσκοπεί και στην δημιουργία μίας δομημένης και άρρηκτα δεμένης ομάδας ανθρώπων με κοινό τόπο την αγάπη και το ενδιαφέρον για το βιβλίο.

Όσον αφορά στις δράσεις, πρόκειται για ένα σύνολο   εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα οποία θα υλοποιηθούν το διάστημα από 12/08/2019 έως 29/08/2019. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν σχεδιαστεί για παιδιά με σκοπό  να ανταποκρίνονται στην ηλικία και  στα ενδιαφέροντα τους, να προσφέρουν το κίνητρο για μάθηση και  να διευρύνουν  τους  ορίζοντες  τους. Ταυτόχρονα τα παιδιά έρχονται  σε επαφή με τον χώρο του βιβλίου ώστε μέσα από την αφήγηση, τη διάδραση και το παιχνίδι να αναπτύσσουν την δημιουργικότητα, την φαντασία και την συνεργατικότητα.

Τα εν λόγω προγράμματα προσφέρονται δωρεάν και θα υλοποιηθούν στην Βιβλιοθήκη .Απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη συνοδού για κάθε παιδί κατά την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης από τον χώρο της Βιβλιοθήκης. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν κατά τις ώρες εξυπηρέτησης του κοινού, Δευτέρα έως Παρασκευή  και ώρα από 08: 00 έως 15:00. Το τηλέφωνο επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες   22710-44246.

Για την εβδομάδα 12-16 Αυγούστου 2019:

13/08/2019, ώρα 11:30  “Ελάτε να φτιάξουμε το δικό μας παραμύθι» για παιδία από 6-10 ετών

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Πελαγία Κοντού Παιδαγωγός –Ηθοποιός

Αρκεί να φέρετε μαντήλια χρωματιστά, τη φαντασία και το χαμόγελό σας

16/08/2019, ώρα 11:30 «Masterclass: Ανατομία και πλεύση παλιών καϊκιών» για παιδιά ηλικίας από 9 ετών και ενήλικες

Σχεδιασμός υλοποίηση: Γιώργος Ζυμαράκης

Τα παιδιά και οι ενήλικες θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τα παλιά και τα νεότερα πλοία και να μάθουν όλα τα μυστικά σχεδιασμού τους με μολύβι, κραγιόνια και άλλα υλικά. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν μαζί τους μολύβια, κραγιόνια ή ξυλομπογιές.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.