ΒΑΟΛ-ΕΦΑΟΖ 67-65

Μεγάλη νίκη για τον ΒΑΟΛ Χίου επί του ΕΦΑΟΖ με 67-65 σε ένα κατάμεστο και “φλεγόμενο” Κλειστό, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που έσπαγε καρδιές.

Η ομάδα του Παντελή Βούλικα παίρνοντας ενέργεια και δύναμη από την υπέροχη σημερινή χιώτικη κερκίδα κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της -10 της Γ΄ Περιόδου, να αντεπεξέλθει στην πίεση των τελευταίων λεπτών και να φτάσει σε μια ζωτικής σημασίας νίκη στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στη Γ΄ Εθνική.

Κι όλα αυτά απέναντι σε μια ισχυρή και πολύ εύστοχη ομάδα (ο ΕΦΑΟΖ πέτυχε 11 τρίποντα συνολικά) που έπαιξε επίσης παθιασμένα για τη νίκη.

Ο Βούρειος μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά βρέθηκε πίσω κατά τη διάρκεια του Α΄ ημιχρόνου καθώς οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν τρόπους τόσο από την περιφέρεια όσο και μέσα από το καλάθι να διατηρούν το προβάδισμα στο σκορ, παρά την πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι. Έτσι φτάσαμε στην ανάπαυλα με το σκορ στο 34-36 με όλα τα σημάδια να δείχνουν ντέρμπι.

Στην επανάληψη ο ΒΑΟΛ ισοφάρισε αλλά παρουσιάζοντας κοιλιά στην απόδοσή του (απώρεια κακών επιθετικών επιλογών) έδωσε την ευκαιρία στην Αθηναϊκή ομάδα να πάρει διαφορά 10π. Ευτυχώς η χιώτικη αντίδραση δεν άργησε να έρθει και με την πιεστική άμυνα να αποδίδει καρπούς, αλλά και τη βελτίωση στον προβληματικό τομέα των ριμπάουντ, ο ΒΑΟΛ μείωσε στον πόντο 50-51 μέχρι τη λήξη του Γ΄ δεκαλέπτου.

Στο καθοριστικό 4ο δεκάλεπτο ο αγώνας έγινε μεγάλο ντέρμπι με πολύ δυνατές μονομαχίες και εναλλαγές στο προβάδισμα. Στα τελευταία καθοριστικά λεπτά ένα κρίσιμο δίποντο του πρώτου σκόρερ των νικητών Κύρκου Σουλινάρη (16π.) και ένα μεγάλο τρίποντο του Μιχάλη Σουλίκα (5(1)) καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα καθώς οι επιθέσεις και των δύο ομάδων στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν βρήκαν στόχο.

Καθοριστικοί στο διάστημα της ανατροπής οι Βαγγέλης Τσουρής (12π.) και Χρήστος Ανδρουλάκης (11(3) όλοι στο β΄ μερός) ενώ σημαντική βοήθεια προσέφερε και ο Μάκης Αγγελίδης (10π.) που ολοκλήρωσε τον αγώνα τραυματισμένος. Από την ομάδα του Ζωγράφου καλύτεροι οι Ζαρμακούπης (16(3)) και Κανελλόπουλος (14(2)).

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της Χίου που γέμισε το Κλειστό και ώθησε τον Βούρειο στη μεγάλη σημερινή νίκη και φυσικά πολλά μπράβο στον Παντελή Βούλικα και τους αθλητές του που κατάθεσαν ψυχή για να κάνουν την υπέρβαση απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Πλέον με την 8η νίκη να καταγράφεται στο ενεργητικό του (8-9), ο ΒΑΟΛ στρέφει την προσοχή του στο πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ισόβαθμό του ΑΡΗ στη Θήβα την επόμενη Κυριακή (3/3).

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 34-36, 50-51, 67-65.

Διαιτητές: Ντάνος – Χουγιάζος.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας – Συμιακάκης) Σαμιώτης 8(2), Σερέπας, Ανδρουλάκης 11(3), Σουλίκας 5(1), Φουντουλάκος, Αγγελίδης 10, Καραφαντής, Τσουρής 12, Κουτσαντωνάκης, Τροβάς 4(1), Σουλινάρης 16, Κωνσταντινάκος 1.

ΕΦΟΑ Ζωγράφου (Μάνος – Αλεξανδρής) Γκόντγουϊν 5(1), Πρόφκη 5(1), Ζαρμακούπης 16(3), Δρίβας 11(3), Κανελλόπουλος 14(2), Βαρνάβας 11(1), Σαρλής, Ιμαριάγκμπε, Δήμου 3.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.