Αφιέρωμα γενεθλίων της 15ης Μαρτίου στον πρωτεργάτη της Ιδιωτικής Ραδιοφωνίας 1989 Κων/νο Κυδώνη & του Β’ προγράμματος Χίου

Είναι παραμονή Κυριακής της 15ης Μαρτίου 2020 και λόγω της αυριανής αργίας απευθύνω από σήμερα τις Ευχές μου και τα Χρόνια Πολλά στον εξηνταδυάρη πλέον έφηβο της ενεργής δημοσιογραφίας και Ραδιοφωνίας φίλο και συνεργάτη  Κώστα Κυδώνη ευχόμενος μακροημέρευση με Υγεία και Χαρά!

Να χαίρεται την οικογένεια του και να είναι όλοι καλά Γεροί Υγιείς και Δυνατοί Χαρούμενοι και ευτυχισμένοι και με το χαμόγελο στα χείλη!

Από τα λίγα που γνωρίζω για την πορεία της ζωής του είναι ότι μπήκε στα βάσανα από πολύ μικρός και το σπουδαιότερο είναι ότι ακολούθησε την ρήση της τότε εποχής ή μικρός… μικρός παντρέψου ή μικρός καλογερέψου…

Ο Κώστας ακολούθησε το πρώτο..μικροπαντρεύτηκε και στα δεκαοκτώ χρόνια του είχε και τον πρώτο του γιό … και σε λίγο και τον δεύτερο…

Τον πρώτο του ραδιοφωνικό σταθμό τον κράτησε μέχρι το 1990 οπότε μεταπήδησε στο Υπουργείο προεδρίας για μερικά χρόνια ..

Αργότερα ξεκίνησε με το ραδιόφωνο Αντένα Αιγαίου και την Χιώτικη Διαφάνεια, κατ’ αρχήν με έντυπη έκδοση και αργότερα και με τον ηλεκτρονικό τύπο όπου έχουμε πλέον καθημερινή συνεργασία!

Ο φίλος Κώστας ανήκει στο ζώδιο των Ιχθύων.. Μεταβλητό ζώδιο και ζώδιο του νερού με Κυβερνήτη τον Ποσειδώνα..με ρομαντισμό με διορατικότητα με φαντασία και πολύ ευαισθησία αλλά και πολλές φορές νευριάζει όταν στον αέρα από Ραδιοφώνου του ανάψουν τα λαμπάκια και τα λέει έξω από τα δόντια χωρίς προσχήματα δίχως φόβο και πάθος!

Π.χ. η 15 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα λόγου και η παγκόσμια ημέρα επαφής! Κάτι λένε και τα δύο…

Εορτάζει ο Αγάπιος! Στις 15 Μαρτίου1838 καθιερώνεται με βασιλικό διάταγμα του Όθωνα ως ημερομηνία Εθνικής εορτής η 25η Μαρτίου…

Το 1993 τα ΜΑΤ στον Υμηττό ξηλώνουν την κεραία του παράνομου τηλεοπτικού σταθμού του Βασίλη Λεβέντη.. κανάλι 40…

Το 1995 … η τρομοκρατική οργάνωση …. 17 Νοέμβρη… Επιτίθεται με ρουκέτα στις εγκαταστάσεις του MEGA στην Παιανία..

Το 2011  ξεκίνησε η αρχή του εμφυλίου πολέμου στην Συρία.

Και στις 15 Μαρτίου του 1884 γεννήθηκε ο μεγάλος ποιητής με τον έντονο λυρισμό και ιδιαίτερο γλωσσικό πλούτο ο Άγγελος Σικελιανός.
Φυσικά υπάρχουν και οι απώλειες της 15 Μαρτίου όπως το 1975 ο Αριστοτέλης Ωνάσης και το 2006 ο παλαιός πολιτικός και για ένα φεγγάρι Πρωθυπουργός δεν θέλω Ού ο Γεώργιος Ράλλης.
Επομένως η 15 Μαρτίου είναι μια σπουδαία μέρα από πολλά Γεγονότα που έχουν μείνει ανεξίτηλα στην ιστορία παγκοσμίως όπως θα παραμείνει και ο Κώστας Κυδώνης με τα ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενημέρωσης του τόπου μας μετά από εκατό χρόνια!
  Εύχομαι προκοπή και ανάπτυξη του συγκροτήματος του με μεγάλες επιτυχίες στο χώρο της ενημέρωσης του Ραδιοφώνου και της Δημοσιογραφίας!
Και πάλι Χρόνια Πολλά με Υγεία και Χαρά!
Χίος, 14 Μαρτίου 2020
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.